piatok - 29. marca, 2024
, Vlaky RegioJet odídu po Vianociach z trasy Bratislava – Košice

Vlaky RegioJet odídu po Vianociach z trasy Bratislava – Košice

Od 13. decembra bude na trase Bratislava – Košice a späť prevádzkovať RegioJet iba 3 páry denných spojov, zruší nočný spoj a tiež nezavedie ďalšie denné spoje, ktoré pôvodne plánoval na tejto trase vypravovať. V prvom štvrťroku 2016 plánuje prevádzku svojich vlakov na trase Bratislava – Košice úplné ukončiť.

Vlaky RegioJet odídu z trasy Bratislava – Košice. Spoločnosť RegioJet vo svojom oficiálnom vyhlásení uviedla, že sa tak rozhodli po tom, ako neobdržali žiadnu odpoveď od ministra dopravy Počiatka na výzvu, aby vyriešil podnákladové ceny v stratových vlakoch IC ZSSK, ktorými sa štátny dopravca snaží vytlačiť súkromnú konkurenciu z trasy Bratislava – Košice.

„Veľmi nás to mrzí – najmä kvôli našim zákazníkom. Urobili sme maximum, ale stratili sme všetky nádeje, že minister Počiatek má záujem na rozvoji jednotných podmienok v podnikaní na železnici na Slovensku. Minister prevzal kompletnú zodpovednosť za to, že z trasy Bratislava – Košice zmizne konkurencia, príde k zhoršeniu služieb a následne k zdraženiu cestovného. Nemôžeme podnikať tam, kde sa nás ZSSK snaží so súhlasom štátu vyštvať,“ hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Súkromný dopravca nechce pripraviť zákazníkov o spojenie ešte pred Vianocami. Prevádzku svojich vlakov na trase Bratislava – Košice preto plánuje ukončiť až v prvom štvrťroku 2016. Presný dátum odchodu žltých vlakov z tejto trasy zatiaľ nie je stanovený. Zamestnancom týchto liniek plánuje ponúknuť uplatnenie na ďalších prevádzkovaných trasách.

Odchod vlakov z trasy Bratislava – Košice a späť nijak neovplyvní prevádzku na medzinárodných vlakových trasách z Košíc do Prahy a zo Zvolena a Martina do Prahy, rovnako ako prevádzku autobusových spojov RegioJet (Banská Bystrica – Nitra Bratislava a Bratislava Viedeň).

Zdroj a foto: Regiojet/oficiálna stránka

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Trópy v Turci, Trópy v Turci – exotické orchidey

Trópy v Turci – exotické orchidey

Jemná nádhera orchideí, fantastická pestrosť, rôznorodé farby a bizarné tvary kvetov ich právom zaraďujú k …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *