utorok - 19. marca, 2024
, European Quadrille Dance Festival 2016 opäť v Žiline

European Quadrille Dance Festival 2016 opäť v Žiline

V piatok  20. mája sa presne o 12.00 hod. rozozvučia tóny štvorylky a približne 30 000 mladých ľudí vo viac ako 50 mestách Európy sa pustí do tanca a do boja o prekonanie svetového rekordu v synchronizovanom tancovaní štvorylky.

Už deviaty rok po sebe sa do spomenutej akcie, ktorej hlavným organizátorom je Slovinsko, zapájajú aj mladí ľudia na Slovensku. Výnimkou nie je ani mesto Žilina, ktoré v spolupráci so súkromnou tanečnou školou v Žiline už po siedmy krát organizuje túto akciu na Hlinkovom námestí v Žiline. Na námestí bude tancovať viac ako 1200 žiakov a študentov z 22 žilinských základných a stredných škôl.

Zúčastnené školy v Žiline: CVČ Kuzmányho, CZŠ R. Zaymusa, Gymnázium Hlinská, Gymnázium Varšavská, SPŠ poľnohospodárska, SŠ zdravotnícka, súkromná tanečná škola, ZŠ Bánová, ZŠ Brodno, ZŠ Gaštanová, ZŠ Gorazda, ZŠ Hôrky, ZŠ Jarná, ZŠ Lichardova, ZŠ Limbová, ZŠ Martinská, ZŠ Oravská, ZŠ Radoľa, ZŠ Rajecké Teplice, ZŠ V. Javorku, ZŠ Závodie.

, European Quadrille Dance Festival 2016 opäť v Žiline

Autor: Pavol Čorba/hovorca mesta Žilina
Foto: oficiálny plagát

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Zaujíma vás ľudová kultúra? Pozrite si prehliadku folklórnych kolektívov

Zaujíma vás ľudová kultúra? Pozrite si prehliadku folklórnych kolektívov

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje 23. septembra 2017 krajskú postupovú …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *