sobota - 20. apríla, 2024
, Podujatie „Otvorme srdcia rodinám“ naplnilo očakávania

Podujatie „Otvorme srdcia rodinám“ naplnilo očakávania

V Mestskom divadle Žilina sa v pondelok 23. mája konalo podujatie s názvom „Otvorme srdcia rodinám“ pri príležitosti Svetového dňa rodiny, ktorý bol v nedeľu 15. mája. Slávnostný príhovor predniesol primátor mesta Igor Choma, ktorý privítal všetkých hostí a poďakoval rodičom za ich lásku a obetavosť. Toto milé podujatie organizovali mesto Žilina, Mestské divadlo Žilina, Únia žien Slovenska, Dom Matice slovenskej Žilina a spolok Slovenských žien Živena v Žiline.

V roku 1993 Organizácia spojených národov (OSN) vyhlásila 15. máj za Svetový deň rodiny. V tento dátum si celý svet pripomína dôležitosť rodiny, ktorá je základnou stavebnou bunkou spoločnosti. Úloha rodičov je krásna a náročná zároveň, častokrát si ani nevieme predstaviť, koľko náročnej práce toto poslanie obnáša. Všetkým rodičom sa primátor mesta Žilina Igor Choma poďakoval za ich obetavosť a lásku, ktorú rozdávajú plným priehrštím.

„Dnes nás sem všetkých priviedla jedna krásna udalosť, a to oslava Svetového dňa rodiny. Nie je na svete dôležitejšej, zodpovednejšej a krajšej úlohy, ako je úloha rodičov. Rodičia vytvárajú prostredie pre rodinu, vďaka čomu vzniká harmónia a pokoj. Mnoho detí sa bojí prísť domov so zlou známkou. Myslím si, že rodina je tu na to, aby svojím deťom pomohla a nie len karhala. Ja si svojich rodičov a svoju rodinu veľmi vážim a vždy sa teším na spoločné stretnutia a strávený čas. Týmto chcem poďakovať organizátorom a deťom za prípravu podujatia a Vám, milí rodičia, príjemnú zábavu, zaslúžite si to,“ prihovoril sa hosťom Igor Choma. Celé podujatie sprevádzal bohatý kultúrny program, ktorý si pripravili samotné deti ako poďakovanie pre svoje rodiny a rodičov.

Na podujatí „Otvorme srdcia rodinám“ vystúpili: Centrum voľného času, ul. Kuzmányho 105, Žilina; Mažoretky Diana; tanečné divadlo Diana; detský folklórny súbor Cipovička; folklórny nadšenci Oprášené krpce; Silvia a Alica Balvonová; hudobná skupina Butka pri MO Živena; zbor P.O.Z.; tanečný súbor Lentilky; finalista zo Superstar Pavol Kovalíček a Terchovská muzika.

Autor: Pavol Čorba/hovorca mesta Žilina
Foto: Mesto Žilina

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *