sobota - 20. apríla, 2024
, Ministerstvo vnútra SR plánuje dokončiť klientské centrá v Žilinskom kraji do roku 2020

Ministerstvo vnútra SR plánuje dokončiť klientské centrá v Žilinskom kraji do roku 2020

Žilinský kraj má najmenší počet otvorených klientskych centier a najväčší problém s nehnuteľnosťami pri ich budovaní. Na tlačovej konferencii o stave budovania klientských centier pri okresných úradoch v Žilinskom kraji v rámci projektu ESO to v utorok, 24. mája, v Žiline povedal podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák.

Klientské centrá sú v rámci Žilinského kraja otvorené len v Bytči, Turčianskych Tepliciach a Dolnom Kubíne. To je však málo. Preto Ministerstvo vnútra SR pokračuje v dokončovaní klientských centier v Kysuckom Novom Meste a Tvrdošíne a spúšťa prípravu klientských centier v Martine a Ružomberku, kde sú už vybrané objekty. Najpálčivejšou témou je však situácia v krajskom meste, v Žiline, kde sa vhodný objekt len hľadá.

Štátna tajomníčka ministerstva vnútra SR Denisa Saková doplnila, že klientské centrum zahŕňa všetky odbory, ktoré spadajú pod okresný úrad. „V Žiline preferujeme budovu, kde na vyšších poschodiach sedia priamo úradníci, ktorí vydávajú rozhodnutia. Pretože v prípade väčšieho návalu sú operatívne posielaní dolu na klientske pracovisko. V prípade Žiliny hovoríme minimálne o 9000 m2. Aby to bolo úplne komfortné a dodržaná zóna diskrétnosti na klientskom pracovisku, potrebujeme približne 10.000 m2, najlepšie 11.000 m2,“ uviedla Denisa Saková. Úspora vďaka projektu ESO bude podľa Roberta Kaliňáka do konca tohto roka predstavovať jednu miliardu €. 

Foto: TASR

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

One comment

  1. no grc, trepať sa z mesta na vlčince, hore dolu, to bude skutočne prínos…. prečo to dali úplne mimo ostatných inštitúcii? poisťovne, banky, mestský úrad…?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *