utorok - 19. marca, 2024
, Príďte osláviť Deň detí na hrad Strečno!

Príďte osláviť Deň detí na hrad Strečno!

Považské múzeum v Žiline organizuje pri príležitosti Medzinárodného dňa detí na hrade Strečno podujatie pre malých i veľkých už v nedeľu 29. mája od 9.00 hod. do 18.00 hod.

Počas tohto sviatku detí si bude môcť každý návštevník vyskúšať lukostreľbu, ochutnať stredovekú kuchyňu Cechu Terra de Selinan, zúčastniť sa stredovekých hier a výučby historických tancov so skupinou historického šermu Wagus. O zábavu sa postará cirkus jedného klauna, ale aj divadelné zoskupenie Kapor na scéne, ktoré sa predvedie s predstavením Zlatovláska. Svoj talent na hrade Strečno predvedú taktiež tancujúce psíky.

V stredovekej dedine Paseka o 13.00 hod. a 15.00 hod. budú mať návštevníci možnosť preniesť sa do Ázie v podaní orientálnych tancov detí aj dospelých zo skupiny Mona Abir, Zeina CVČ v Žiline a Brusničky CVČ v Žiline. Medzi 14.00 a 16.0 hod. sa predvedie Detský folklórny súbor Hájovček zo Strečna so svojím programom „Pojťe deti mezi nás!“. Okrem bohatého programu pre malých aj veľkých bude na návštevníkov čakať remeselný jarmok a drevený kolotoč. Posledný vstup na podujatie na hrade Strečno je o 17.00 hod.

Stredoveká dedina Paseka bola vybudovaná z projektu „Ślemień a Strečno na spoločnej ceste cez minulosť do budúcnosti“ spolufinancovaného Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 – 2013.

, Príďte osláviť Deň detí na hrad Strečno!

Autor: Michaela Koláriková
Foto: oficiálny plagát, pmza.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Zaujíma vás ľudová kultúra? Pozrite si prehliadku folklórnych kolektívov

Zaujíma vás ľudová kultúra? Pozrite si prehliadku folklórnych kolektívov

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje 23. septembra 2017 krajskú postupovú …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *