štvrtok - 28. marca, 2024
, Bystrík: Radšej volíme komunikáciu s virtuálnym priateľom ako blízkosť človeka

Bystrík: Radšej volíme komunikáciu s virtuálnym priateľom ako blízkosť človeka

V stredu, 29. júna, bol našim hosťom v žilinskom Elixíre Rádia Rebeca s Tatianou Paučinovou známy slovenský spevák Bystrík. Počas rozhovoru sme si zahrali piesne Nech to trvá, Či to nie je sen a To isté ráno.  

Bystrík k nám do rádia prišiel predstaviť svoju najnovšiu pieseň „Nech to trvá“. Pieseň v sebe skrýva silné posolstvo, ktoré reaguje na dianie okolo nás – to, ako namiesto osobného rozhovoru alebo vychutnávaniu si prítomnosti blízkej osoby volíme komunikáciu s virtuálnym priateľom, ktorý je niekoľko kilometrov ďaleko. Odkiaľ čerpá Bystrík námety na nové piesne? Bystrík už vydal tri štúdiové albumy, má za sebou spoluprácu s mnohými slovenskými umelcami, medzi ktorými bol aj Robo Papp. Ako vznikla táto spolupráca? Bystrík pridal aj svoj osobný názor na to, ako vníma súčasnú slovenskú hudobnú scénu.

K piesni „Nech to trvá“ bol už aj vytvorený videoklip, o ktorom sme si povedali viac práve v našom Elixíre Rádia Rebeca. Po tom, ako sme sa porozprávali o súčasnej slovenskej tvorbe, padla otázka ako Bystrík hodnotí svoje vlastné piesne. Ako sa jeho tvorba zmenila v priebehu rokov? Chystá sa obdobie festivalov. Čo čaká Bystríka počas leta? Na záver rozhovoru nám Bystrík zahral naživo kúsok zo svojej najnovšej piesne. Počas refrénu mu pomáhala aj naša moderátorka Tatiana Paučinová. Ak chcete počuť celý rozhovor, môžete tak urobiť práve teraz v našom archíve.

Foto: autor

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Stanislav Thomka, „Kultúrne o kultúre“. Stanislav Thomka ma víziu ako oživiť kultúru v meste

„Kultúrne o kultúre“. Stanislav Thomka ma víziu ako oživiť kultúru v meste

Stanislav Thomka hovorí, že svoj pozitívny vzťah ku kultúre si budoval už od detstva, preto …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *