štvrtok - 28. marca, 2024
, Výstava retro hudobnej elektroniky v Kysuckom múzeu v Čadci

Výstava retro hudobnej elektroniky v Kysuckom múzeu v Čadci

Kysucké múzeum v Čadci sprístupnilo od 11. júla výstavu elektroniky z 20. storočia s názvom „Retro – elektro“.

Objavte pôvab retro elektroniky na výstave retro – elektronika a príslušenstvo z minulého tisícročia, ktorá prezentuje exponáty zo súkromných zbierok dvoch kysuckých zberateľov z obdobia 60., 70., 80. a 90. rokov. Návštevníci si môžu pozrieť audio – video zostavy pre domácnosť, rôzne gramofóny, premietačky filmov, kotúčové a kazetové magnetofóny, diaprojektor, rádiá, zosilňovače, reproduktory, mikrofóny, ale aj ukážky MC a VHS kaziet, CD a LP platne či LP single. Niektoré exponáty z tejto rozmanitej, rozsiahlej súkromnej zbierky otca Adolfa a syna Petra Strýčkovcov zo Svrčinovca, je možné si nielen pozrieť, ale aj odskúšať.

Pre záujemcov je tiež pripravený muzikantský kútik s gitarami, zosilňovačom, reproduktormi a DJ kútik s prehrávačom a mixážnym pultom, ktorý si môžu návštevníci sami odskúšať. Príchuť nostalgie dodá výstave i prehrávanie dobových LP platní a singlov. Výstava historickej elektroniky je otvorená pre verejnosť v priestoroch Kysuckého múzea v Čadci do 31. augusta.

Autor: Kysucké múzeum v Čadci
Foto: Kysucké múzeum v Čadci

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Zaujíma vás ľudová kultúra? Pozrite si prehliadku folklórnych kolektívov

Zaujíma vás ľudová kultúra? Pozrite si prehliadku folklórnych kolektívov

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje 23. septembra 2017 krajskú postupovú …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *