piatok - 29. marca, 2024
, Zomrel autor územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina Antonín Stuchl

Zomrel autor územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina Antonín Stuchl

Mesto Žilina zasiahla v stredu 20. júla smutná správa. Autor územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina Ing. arch. Antonín Stuchl zomrel. Vedenie mesta týmto vyslovuje úprimnú sústrasť rodine a pozostalým. Pohreb sa koná v sobotu 23. júla o 10.00 hod na Starom cintoríne v Žiline.

Ing. arch. Antonín Stuchl získal Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina v roku 2008 za vynikajúce tvorivé výkony v oblasti urbanizmu a spracovanie územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina. „Pre naše mesto bol významným človekom, ktorý napomohol k jeho rozvoju. Rodine a pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal zástupca primátora Patrik Groma. Na znak úcty mu bola na budove Mestského úradu v Žiline vyvesená čierna zástava. Česť jeho pamiatke!

Antoním Stuchl sa narodil 15. novembra 1921 v Bratislave. Po ukončení štúdia na Katedre architektúry a pozemného staviteľstva na ČVÚT v Prahe a krátkom pôsobení v Štátnych lesoch v Prahe prišiel v roku 1950 pracovať do žilinského Stavoprojektu. V roku 1965 bol na základe konkurzu poverený spracovaním územného plánu Žiliny a v roku 1968 navrhol územný plán Žiliny s dominantným postavením samostatných peších ciest a peších námestí. Je autorom platného Smerného územného plánu Mesta Žilina z roku 1980.

, Zomrel autor územnoplánovacej dokumentácie mesta Žilina Antonín Stuchl

Autor: Mesto Žilina
Foto: Mesto Žilina, minv.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *