piatok - 19. apríla, 2024

Rocková kapela TRY sa predstavuje

Už túto sobotu, 12. apríla, do Martinskej Mestskej scény zavíta nitrianska kapela TRY, ktorá večer o 20-tej hodine spolu s kapelou Bon Jovi revival LIVEband poteší všetkých milovníkov kvalitnej rockovej hudby.

Rádio Rebeca sa zaujíma o každú dobrú kapelu, ktorá sa rozhodne navštíviť Turiec a tak sme bez váhania kontaktovali i kapelu TRY, aby vám o sebe prezradila čo najviac. Na naše zvedavé otázky odpovede poskytol frontman kapely, Ján (Johny) Ločaj.

Ako by ste sa ako kapela stručne predstavili?

Skupina už skúsených hudobníkov rôznej vekovej kategórie s bohatšou hudobnou minulosťou, kde každý počúva iný štýl hudby a stalo sa, že v tom správnom mieste a čase sme to spolu skúsili – čiže TRY.

Čo vaše úspechy a tvoje skúsenosti ako lídra?

Máme odohraných za sebou desiatky klubových akcii, zopár festivalov, majálesov, máme vonku 2 demo EP, na najnovšie promo EP máme 2 recenzie. Náš slovenský singel BEZ TEBA bol už v regionálnom rádiu a boli na neho dobré ohlasy. Čo sa týka mňa, tak s TRY hrám asi už 3ti rok. Predtým som už účinkoval v zopár kapelách, bez väčšieho úspechu, ale na druhej strane som sa zúčastnil speváckej súťaže Česko-slovenská superstar, kde som sa dostal do semifinále, čo vtedy bola prvá 24ka.

Ako a čo tvorite?

Naša tvorba pozostáva hlavne z anglických skladieb, ale máme aj 3 slovenské. Štýl ktorý hráme by sa dal nazvať alternative alebo modern rock. Všetko si robíme sami,systémom do it yourself, od vymýšlania hudby a textov po zhánanie akcii,nahrávanie atď. a snažíme sa trochu odlíšiť od ostatných slovenských kapiel v tomto štýle určitým spôsobom, a je na poslucháčoch, ako nás zhodnotia… Najlepšie je si to asi vypočuť, čiže budeme veľmi radi ak si nás vypočujete na jednom z našich profilov napr. bandzone.cz/try , kde nám môžete udeliť kritiku,pochvaly a komentáre. Za každý príspevok budeme radi 🙂

Aké sú vaše ciele?

Naším cieľom je hrávať na čo najväčšom počte akcii, klubových koncertov a hlavne festivalov, aj mimo SK, nakoľko robíme hudbu väčšinou po anglicky. Momentálne sme v jednej súťaži, kde sa snažíme dostať na najväčší európsky free festival vo Viedni. Budeme veľmi radi, keď za nás zahlasujete. Stačí si nás vyhľadať cez google, kde zadáte TRY Nitra, a tam už nájdete naše profily a jednotlivé linky na FB..takže ak nás chcete podporiť nezabudnite nás lajknúť.

Kde všade vás môžu ľudia najbližšie vidieť?

Momentálne sa sústredime na letné festivaly, ktorých máme tento rok naplánovaných viac než dosť, a hlavne v ČR. Chystáme sa aj na Levický netradičný jarmok, ktorý sa uskutoční v máji, ale najbližší koncert odohráme už práve túto sobotu v Martine.

Čo by ste chceli odkázať naším poslucháčom?

Nazdar tu je Johny, spevák rockovej bandy TRY z Nitry, zdravím všetkých rockerov a rockerky, ktorý počúvajú rádio Rebeca. Chcel by som Vás pozvať túto sobotu večer 12.4. na už spomínaný koncert do Martinskej Mestskej scény, kde budeme hrať spoločne s Bon Jovi revival LIVEband, tak sa prídite zabaviť a užiť si s nami tú pravú jarnú rockovú atmosféru, vidíme sa!

Viac informácií o nitrianskej rockovej kapele TRY môžete nájsť na bandzone.cz.

 , Rocková kapela TRY sa predstavuje

Foto: bandzone.cz

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Stanislav Thomka, „Kultúrne o kultúre“. Stanislav Thomka ma víziu ako oživiť kultúru v meste

„Kultúrne o kultúre“. Stanislav Thomka ma víziu ako oživiť kultúru v meste

Stanislav Thomka hovorí, že svoj pozitívny vzťah ku kultúre si budoval už od detstva, preto …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *