štvrtok - 25. apríla, 2024
, Kultúrne mólo v Martine po novom

Kultúrne mólo v Martine po novom

Fanúšikov a priaznivcov kultúry už pred štyrmi rokmi potešilo vybudovanie Kultúrneho móla v centre Martina. Mesto tak získalo nielen priestor na prezentáciu umeleckých diel a vystúpenia hudobných interpretov, ale tiež unikátne dielo, ktoré získalo v roku 2011 prestížnu architektonickú cenu.

Objekt Kultúrneho móla je unikátny z pohľadu stavieb. Ako prvá stavba na Slovensku je výsledkom tzv. parametrickej architektúry. Jeho tvar bol vygenerovaný počítačovým programom a pri jeho realizácii boli použité inovatívne spôsoby a prvky. Kvalitu a riešenie celého projektu ocenila rok po jeho vybudovaní medzinárodná porota prestížnou architektonickou cenou CE.ZA.AR. v kategórii exteriérových stavieb.

V polovici tohto roku mesto pristúpilo k obnoveniu poškodených častí móla a k zefektívneniu využitia celého priestoru. Už v polovici augusta preto do priestoru medzi Slovenským komorným divadlom a Turčianskou knižnicou pribudlo deväť lavičiek, ktoré zdôraznia oddychový rozmer celého priestoru a určite tiež potešia fanúšikov kultúry, ktorí sa prídu zabaviť na vystúpenia hudobných skupín.

zdroj: mesto Martin

foto: uniformarchitects.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *