sobota - 20. apríla, 2024

Adamovi Ďuricovi iba jeden život nestačí

Rodák z Hlohovca prichádza s novým chytľavým singlom. Nesie názov Mandolína a podobne ako Neľutujem i táto pieseň vznikla v spolupráci s textárom Vladom Krauszom a producentom Petrom „Ďuďom“ Dudákom z kapely Hex.

Adam Ďurica sa netají tým, že jeho najsilnejšou inšpiráciou pri tvorbe je jeho priateľka. A tak tomu bolo aj pri zložení novej skladby s názvom Mandolína. „Pesnička Mandolína nesie v sebe jednoduchý a silný odkaz. Je to vyjadrenie  šťastia, ktoré človek prežíva s najbližšou osobou. Iba jeden život s Tebou mi celý nestačí, to je pocit, kedy vám už s tým druhým nemôže byť lepšie a chcete si to možno aj zakričať na celý svet. Je to rytmická a dynamická skladba. Mám z nej veľkú radosť,“ prezradil Adam Ďurica.

V Neľutujem malo hlavné slovo ukulele. V novej piesni siahol Adam po opäť, na Slovensku nie až tak bežne používanom hudobnom nástroji, mandolíne, podľa ktorej pomenoval aj celú skladbu. „Mandolína sa mi dostala do rúk náhodou a hneď si ma získala. Je to nádherný nástroj, ktorý ma dokáže pri skladaní zaviesť na úplne iné miesta ako gitara a nádherným spôsobom vyfarbí pesničku. Zamiloval som si ju. Doma teraz na nej stále hrám,“ teší sa Adam z novej hračky.

Vraví sa, že víťazný, resp. úspešný team sa nemení. A aj preto sa Adam rozhodol opäť spolupracovať s renomovaným textárom Vladom Krauszom a spevákom a hudobníkom Ďuďom, ktorý skladbu produkoval. „Vlado je skvelý textár a veľmi si vážim to, že vie nadviazať na moju niekedy jedinú frázu a majstrovsky dokončiť text. Ďuďo patrí do kategórie ultrapohoďákov a to sa mi veľmi ráta, pretože v štúdiu, keď potrebujeme nahrať čerstvé nápady, je pokoj a pohoda na nezaplatenie. Myslím, že je to na oboch skladbách, ktoré sme spolu robili, aj cítiť,“ doplnil Adam.

, Adamovi Ďuricovi iba jeden život nestačí

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Hnilica, Juraj Hnilica v silnej výpovedi odkazuje na dôležitosť odpustenia

Juraj Hnilica v silnej výpovedi odkazuje na dôležitosť odpustenia

Večne usmiaty a vždy pozitívne naladený pesničkár Juraj Hnilica. Aj takýto prívlastok si zaslúžil martinský rodák …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *