štvrtok - 28. marca, 2024
, V strojári prebehlo soaré venované seniorom

V strojári prebehlo soaré venované seniorom

Mesiac október sa nesie v znamení úcty k starším a mesto Martin na svojich seniorov nezabudlo. V utorok 21. októbra v Dome odborov Strojár prebehlo podujatie s názvom „Stretnutie s úctou“.

Bolo to už v poradí tretie soaré, ktoré mesto Martin zorganizovalo a tešilo sa veľkému úspechu. Úvodné ďakovné slová predniesol primátor mesta Martin, Andrej Hrnčiar. Ocenil predovšetkým prácu Rady pre seniorov a osoby so zdravotným postihnutím a najmä jej predsedu, Alexandra Lilgeho.

Program bol rozdelený do troch častí. V prvej vystúpili tie najmenšie deti z umeleckých škôl, ktoré seniorom pripomenuli ich roky detstva. V druhej vystúpila stredná generácia a nakoniec podujatie ukončili seniori. Ako prvý vystúpil detský spevácky zbor Svetluška, po ktorom nasledovali ďalší talentovaní hudobníci so Základnej umeleckej školy v Martine. Predstavili sa aj tanečníčky  a hudobníci zo Základnej umeleckej školy vo Vrútkach.

Dôchodcov prišiel zabaviť aj cigánsky tanečný súbor z Bambusiek, ktorý si svojím energickým tancom vyslúžil veľké ovácie. Pre seniorov zaspieval imitátor Karla Gotta z Turčianskych teplíc a Ivan Kozák vystúpil so skladbou Sorry seems to be the hardest word. Posledný blok sa nazýval „Z radov našich zrelých“, v ktorom vystúpili samotní seniori. Dokonca aj viceprimátor mesta Martin, Alexander Lilge predviedol svoje zručnosti v hraní na fujare.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *