piatok - 29. marca, 2024
, Do práce na bicykli 2015
Ilustračné foto

Do práce na bicykli 2015

A  je to tu zas!  Rok ubehol ako voda a celonárodná súťaž „Do práce na bicykli“ spolu s kampaňou „Nechajme auto doma“ sa opäť hlási svojím druhým ročníkom. Martin v minulom roku nikoho nenechal na pochybách, že je skutočne „bicyklové mesto“.

V roku 2014 sme v zápolení s ďalšími 30 slovenskými mestami obstáli na výbornú. Súťaž sme vyhrali a stali sa „Majstrami Slovenska“ v jazdení do práce na bicykli. Do súťaže sa v  Martine zapojilo 174 jednotlivcov z 51 tímov a najazdilo skvelých 23 867,26 km.  A čo sa nám podarilo? Tým, že sme do práce bicyklovali a nechali auto doma, nezaťažili sme naše životné prostredie o 5 931,77 kg CO2.  Okrem toho sme si zlepšili kondíciu a zdravie. Naše poďakovanie patrí všetkým zúčastneným tímom a jednotlivcom.

Týmto víťazstvom sme nastavili latku naozaj vysoko. My však vieme, že v Martine sa bicykluje do práce nielen počas súťaže, ale po celý rok, ak to počasie čo i len trochu dovolí. Vyzývame preto všetkých, ktorí majú chuť zmerať si sily  v celonárodnej súťaži o najazdené kilometre a  počty jázd za svoje mesto. Súťaží sa o zaujímavé ceny.

Registrujte svoj 2- 4 členný tím na stránke: dopracenabicykli.eu v termíne do 27. apríla. Nájdete tam aj ďalšie informácie a štatút súťaže. Sme tím a len ako tím spoločne dokážeme i takto nenápadne pomôcť nášmu životnému prostrediu.

Neváhajte, registrujte sa  do 27.apríla na stránke dopracenabicykli.eu.

Foto: Internet

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *