piatok - 19. apríla, 2024
, V Žiline začali majstrovstvá v cestnej cyklistike. Vieme, aké dopravné obmedzenia so sebou na nasledujúce dni prinášajú
Cyklistika 2013 - 21. jún

V Žiline začali majstrovstvá v cestnej cyklistike. Vieme, aké dopravné obmedzenia so sebou na nasledujúce dni prinášajú

Mesto Žilina a Slovenský zväz cyklistiky informujú, že od 25. júna do 28. júna 2015 sa budú v Žiline a jej okolí konať Spoločné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike. Obyvatelia a účastníci cestnej premávky musia počítať s bezpečnostnými a dopravnými opatreniami, za ktoré sa organizátori pretekov ospravedlňujú a vopred ďakujú za pochopenie.

Vo štvrtok 25. júna sa v čase od 9:00 do 13:30 hod. uskutoční časovka jednotlivcov v kategóriách: ženy, juniorky a juniori. Štart a cieľ pretekov je  Žilina – Vodné dielo. Trasa pretekov bude viesť cez cestu okolo vodného diela Žilina, Mojš – hlavnú cestu a cestu III/2072, Varín – Železničnú ulicu, Ulicu M.R. Štefánika, Hrnčiarsku ulicu a Ulicu J. Martinčeka, Žilinu – Rosinskú cestu a cestu III/2084, Rosinu – Ulicu Malá voda, Ulicu Družinská a Ulicu Na Majera, Višňové – hlavnú  cestu po kostol a smer na Turie. Uvedené komunikácie budú počas pretekov uzavreté a doprava bude riadená príslušníkmi policajného zboru a usporiadateľmi. Hromadná doprava bude podľa možností bez obmedzenia.

Dopravné obmedzenia

Dopravným obmedzeniam sa však nevyhnú obce Mojš a Višňové, ktoré budú počas pretekov neprístupné. Obec Varín bude dostupná po ceste z obce Gbeľany a obce Krasňany z cesty II/583. Obec Trnové – dostupnosť zo Žiliny: výpadovka zo Žiliny po ul. Košická, za čerpacou stanicou „Slovnaft“ odbočiť vľavo smer STK, otočiť sa späť, odbočiť vpravo na Košickú ulicu, odbočiť vpravo na ulicu Pri celulózke a pokračovať odbočením vľavo po ulici Osloboditeľov. Obec Rosina bude dostupná po ceste z Bytčice a napokon obec Turie z cesty I/64. Rovnaké dopravné obmedzenia sa budú týkať i piatkových pretekov 26. júna v čase od 10:00 do 13:00 hod., kedy sa uskutoční časovka jednotlivcov v kategóriách: Elite a U-23.

Preteky budú pokračovať i cez víkend

V sobotu 27. júna sa uskutočnia  preteky jednotlivkýň s hromadným štartom v kategóriách juniorky a ženy. Od 13:30 do cca. 18:00 hod. sa uskutočnia  preteky jednotlivcov s hromadným štartom v kategórii  juniori. V nedeľu 28. júna sa od o 12:00 do 17:30 hod. uskutočnia preteky jednotlivcov s hromadným štartom v kategóriách Elite a U-23. Štart a cieľ bude v Žiline na sídlisku Hájik pri HM TESCO. Trasa pretekov bude viesť cez Žilinu – ulicu M. Bela a Hôreckú cestu – smer Hôrky, Hôrky – Hôreckú cestu a cesta III/2099, Bitarovú – hlavnú ulicu smer Ovčiarsko, Ovčiarsko – smer Dolný Hričov, Dolný Hričov – ulica Na Plzák a cestu I/18, Žilinu – Strážov – Hričovskú ulicu, Priemyselnú ulicu a Kvačalovu ulicu.

Doprava na celej trase pretekov bude riadená príslušníkmi policajného zboru a usporiadateľmi

Okruh bude pre MHD a SAD Žilina uzavretý. Individuálna doprava bude púšťaná v smere jazdy pretekov podľa možností.

Diaľnica D1 a D3 bude uzavretá v smere do Žiliny. Obchádzková trasa je vedená po ceste II/507 cez Bytču, Kotešovú, Svederník, Považský Chlmec, Žilina a napojenie na cestu I/11 pri Budatíne. Smer zo Žiliny bude po diaľnici bez obmedzenia.

Pre čiastočnú uzávierku cesty I/18 od Dolného Hričova po Strážov budú obce Dolný a Horný Hričov v smere zo Žiliny dostupné pre individuálnu dopravu po diaľnici D3 a D1 – odbočenie na Letisko Žilina.

, V Žiline začali majstrovstvá v cestnej cyklistike. Vieme, aké dopravné obmedzenia so sebou na nasledujúce dni prinášajú

, V Žiline začali majstrovstvá v cestnej cyklistike. Vieme, aké dopravné obmedzenia so sebou na nasledujúce dni prinášajú, V Žiline začali majstrovstvá v cestnej cyklistike. Vieme, aké dopravné obmedzenia so sebou na nasledujúce dni prinášajú , V Žiline začali majstrovstvá v cestnej cyklistike. Vieme, aké dopravné obmedzenia so sebou na nasledujúce dni prinášajú

Foto: msrcrzilina2015.eu

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *