piatok - 29. marca, 2024
, Leto na Solinkách s hokejkou v ruke
?

Leto na Solinkách s hokejkou v ruke

Deti zo žilinského sídliska Solinky potešili športové potreby a dresy, ktoré im zabezpečili dvaja obyvatelia Soliniek, pani Markovičová a Ľuboš Majer v spolupráci s prvým zástupcom primátora Patrikom Gromom a športovým riaditeľom MsHK Žilina Imrem Valáškom. Deti tak môžu zmysluplne využiť voľný čas počas letných prázdnin a vyradené hokejky budú naďalej plniť svoju funkciu.

Letné obdobie je pre mnohých rodičov náročné, pretože si kladú otázku, ako vyplniť svojim deťom množstvo voľného času. Pre správny vývoj detí je dôležité, aby sa venovali vhodnej voľno-časovej aktivite. Ideálnym riešením je pestovať v deťoch vzťah k akémukoľvek druhu športu, ktorý ich baví a v ktorom vynikajú.

Na žilinskom sídlisku Solinky strávia deti letné prázdniny s hokejkou v ruke. S takýmto nápadom prišli dvaja obyvatelia Soliniek, pani Markovičová a občiansky aktivista Ľuboš Majer, ktorí zabezpečili deťom zo sídliska športové potreby a dresy. Tento dar sa podarilo vybaviť vďaka pomoci a podpore prvého zástupcu primátora Patrika Gromu a športového riaditeľa MsHK Žilina Imre Valáška, ktorý je zhodou okolností tiež „Solinkár“.

Toto riešenie prinieslo aj ďalšie výhody: „Spojili sme hneď viacero ušľachtilých myšlienok, a to naplnenie voľného času mládeže, športové vyžitie na Solinkách a dali sme vyradeným veciam nový zmysel, pretože po repasácii poškodených hokejok a dresov budú tieto naďalej slúžiť našim malým spoluobčanom,“ vyjadril sa prvý zástupca primátora Patrik Groma.

Deti s úsmevom na tvárach privítali takýto darček na začiatku prázdnin. „Detváky nám sľúbili, že sa budú svedomito pripravovať, aby z nich raz vyrástli hokejové legendy,“ povedal Ľuboš Majer. Začínajúcim malým hokejistom sa potešil aj športový riaditeľ MsHK Žilina Imre Valášek: „Žilinskí vlci veľmi radi privítajú vo svojich radoch nového Šatana, Bondru či Lintnera.“ Nové dresy a športové potreby tak môžu ešte plniť svoju úlohu a viesť deti k tomuto krásnemu kolektívnemu športu.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *