štvrtok - 25. apríla, 2024
, Poznáme výsledky 55. ročníka Turčianskych hier mládeže 2015

Poznáme výsledky 55. ročníka Turčianskych hier mládeže 2015

Po roku je za nami ďalší fantastický týždeň naplnený pohybom, emóciami, radosťou z dosiahnutého úspechu, spokojnosťou a možno aj pocitom hrdosti a spolupatričnosti ku škole, ktorú žiaci reprezentovali.

Aj keď náš región tvoria dva okresy, toto podujatie opäť spojilo na celý jeden týždeň športové talenty z celého nášho Turca – od Hornej Štubne až po Krpeľany.

Organizátorom jedinečného a náročného podujatia bolo mesto Martin v spolupráci s Atletickým klubom ZŤS Martin, Olympijským klubom Turiec, Združením miest a obcí Turca a Okresnou radou Slovenskej asociácie športu na školách v Martine. Tohto ročníka THM sa zúčastnilo 1570 štartujúcich pretekárov. Najpočetnejšie obsadenými športmi boli opäť atletika (869) a plávanie (246). V loptových hrách sa prezentovalo 45 družstiev a 455 štartujúcich hráčov. 55. ročník Turčianskych hier mládeže sa do svojej histórie zapíše najmä tým, že v jeho programe sa po prvý raz objavil nový kolektívny šport – florbal. Aj keď jeho príchod na Turčianky nebol všetkými vítaný, dal o sebe hlasno vedieť a určite bude o svoje zotrvanie v budúcom programe tvrdo bojovať.

V medailovom hodnotení škôl po prvý raz v histórii získali prvenstvo žiaci Evanjelickej spojenej školy v Martine (7 zlatých, 6 strieborných, 4 bronzové). Úspechy žali okrem atletiky aj v plávaní. Je viac ako chvályhodné, že napriek tomu, že tamojším žiakom chýba telocvičňa a športový areál, na Turčianskych hrách sa prezentovali nielen vo futbale, ale aj v mini hádzanej a dokonca aj vo volejbale dievčat. Druhé miesto v hodnotení škôl patrí reprezentantom Gymnázia Jozefa Lettricha (6-5-7) a vlani tretiu ZŠ A. Dubčeka vystriedala turčianska žiacka atletická „veľmoc“ ZŠ Turany (6-2-1).

Potešujúce je, že vzácne medaily putovali z Turčianskych hier až na 24 škôl celého Turca a spomienky na chvíle prežité na športoviskách aj tohto ročníka Turčianskych hier zostanú v mysliach ich účastníkov možno po celý život.

Zdroj: martin.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *