piatok - 19. apríla, 2024
, Martinská metalová kapela EUFORY oslavuje. Stali sa víťazmi Muzikomatu 2015!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Martinská metalová kapela EUFORY oslavuje. Stali sa víťazmi Muzikomatu 2015!

Martinská zostava vyhrala v česko-slovenskej hudobnej súťaži neprofesionálnych kapiel Muzikomat 2015. Fanúšikovia podporovali svojich favoritov v internetovom hlasovaní od júna do 16. augusta 2015.

Do 2. ročníka súťaže sa zapojilo 12 hudobných zoskupení z Českej i Slovenskej republiky. Z výsledkov vzišli dvaja víťazi súťaže pre ČR a SR, ktorí obdržali najvyšší počet hlasov. Za SR sa víťazom hlasovania stali spomínaní Eufory (celkovo 2 488 hlasov), za ČR kapela Irnis z Valtic ( 2 150 hlasov).

„Metal zrejme nie je až taký mŕtvy žáner, ako o tom počujeme z rôznych strán. To, že nie je tento štýl podporovaný zo strany televízií, ešte neznamená, že nemá svoj – a zrejme nie zanedbateľný – okruh fanúšikov. Dôkazom sú koniec koncov aj návštevnosti festivalov ako Master of Rock, Brutal Assault,  či na posledy Sziget, kde bolo tuším okolo 450 tisíc ľudí,“ myslí si manažér kapely Štefan Dibdiak.

Organizátorom projektu Muzikomat 2015 je Dom kultúry Vsetín v spolupráci s Domom kultúry Púchov. „Oba kultúrne domy, vzájomne sa podieľajúce na projekte cezhraničnej spolupráce, sa touto cestou snažia zmapovať hudobný potenciál v oboch prihraničných regiónoch a prispieť tak ku zlepšeniu kultúrneho vyžitia obyvateľov oboch regiónov. Hlavným cieľom ich vzájomného úsilia je podpora a pomoc neprofesionálnym hudobným zoskupeniam i jednotlivým muzikantom, dať im priestor zviditeľniť sa, odštartovať ich hudobnú kariéru,“ informuje Klára Obručová, PR Manager Domu kultúry Vsetín, s.r.o.

„Pre začínajúcu kapelu je účasť v súťažiach dobrým odrazovým mostíkom, kde máme možnosť overiť si práve tú odozvu na to, čo robíme. Tešíme sa z toho, že naša hudba oslovila poslucháčov na obidvoch stranách hranice. Víťazstvo v takejto súťaži je motiváciou do komponovania ďalších skladieb  a tiež posilnením istoty, že nami robená práca má svojho poslucháča, ktorý CHCE takúto hudbu počúvať, „ zhodnotil Dibdiak.

Čítaj aj! Kapela Eufory predstavila svoj nový album v Miklovici >>

Kapela Eufory sa predstaví vsetínskej i púchovskej verejnosti. Už túto nedeľu (23. 8.) vystúpia v Púchove v rámci kultúrneho leta. V sobotu (12. 9.) bude víťazné kapely hostiť Vsetín na svojom multižánrovom festivale Valašské záření.“Najbližšie sa zameriame na bezchybné odohranie týchto koncertov. To je pre nás najdôležitejšie – poďakovať sa týmto spôsobom našim fanúšikom za ich podporu,“ dodal manažér kapely.

Eufory už môže ponúknuť fanúšikom dokonca  aj svoj prvý album pod názvom Flying Island Eufory, ktorý má už prvé a veľmi pozitívne hodnotenia.

Autor: Eva Lacová
Foto: z archívu skupiny Eufory

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Hnilica, Juraj Hnilica v silnej výpovedi odkazuje na dôležitosť odpustenia

Juraj Hnilica v silnej výpovedi odkazuje na dôležitosť odpustenia

Večne usmiaty a vždy pozitívne naladený pesničkár Juraj Hnilica. Aj takýto prívlastok si zaslúžil martinský rodák …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *