piatok - 19. apríla, 2024
, Od septembra čakajú Martinčanov ďalšie zmeny v doprave

Od septembra čakajú Martinčanov ďalšie zmeny v doprave

Po dvojmesačnej odmlke si vodiči budú musieť na cestách zase zvyknúť na zhustenú premávku, kolóny a zvýšený počet ďalších účastníkov cestnej premávky. Začiatok školského roka je charakteristický veľkým počtom detí a mládeže na cestách, postupne budú pribúdať na priechodoch pre chodcov, zastávkach, chodníkoch a iných verejných priestranstvách.

V stredu 2. septembra v čase od 07.00 do 10.00 vykoná polícia rozsiahlu dopravnú akciu. Obsadených bude zhruba 20 miest a priechodov pre chodcov s cieľom zistenia, kde je najviac potrebné v nasledujúcich dňoch zabezpečiť bezpečný prechod hlavne detí cez priechody pre chodcov. Po vyhodnotení budú tieto miesta počas celého mesiaca pravidelne obsadzované hliadkami polície. Toto opatrenie sa podľa potreby predĺži aj na mesiac október.

Od septembra budú opätovne do prevádzky spustené aj semafory na ulici Mudroňovej, ktoré boli vypnuté z dôvodu plynulosti cestnej premávky. Aj na tejto križovatke budú na bezpečný prechod chodcov cez križovatku dohliadať príslušníci polície.

Od septembra dôjde k ďalšej zmene a to k zjednosmerneniu ulice J. Kráľa vedúcej k ZŠ Jahodnícka. Ulica bude zjednosmernená v smere od Národného cintorína ku škole ZŠ Jahodnícka. Situácia na križovatke ulíc Kohútova-Jesenského-Hviezdoslavova sa tak sprehľadní a prejazd cez ňu bude plynulejší a bezpečnejší. Taktiež sa touto zmenou zvýši bezpečnosť pred ZŠ Jahodnícka, ktorú navštevujú deti z viacerých okolitých obcí a rodičia uvedené deti vozia autami do školy.

V stredu 2. septembra nebude možný medzi 7:30 až 10:30 vjazd z Ul. Mudroňova na Ul. Hroboňova. Tento jednodňový zákaz bude pokračovať v pozmenej forme až do októbra. Od 3. septembra totiž bude vjazd z Ul. Mudroňova na Ul. Hroboňova bez obmedzení, ale výjazd bude každý školský deň medzi 7:00 a 8:00 možný výhradne cez Memorandové námestie na Ul. M. R. Štefánika.

Polícia apeluje na obojstrannú zhovievavosť a zvýšenú opatrnosť nielen u chodcov, ale aj cyklistov a vodičov.

 foto: omestach.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Modré hory akustik, Barmuseum: Modré hory akustik

Barmuseum: Modré hory akustik

Projekt festHUDOBNE pokračuje a druhou skupinou, ktorú si pre vás pripravili v Barmuseu, sú nezameniteľný …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *