streda - 24. apríla, 2024
, Úspešný krok do nového školského roka
Ilustračné foto

Úspešný krok do nového školského roka

Po dvojmesačných prázdninách sa dnes začali žiakom školské povinnosti aj na školách, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina. Otvorili sa tak brány 14 základných škôl, z toho 8 základných škôl je samostatných a 6 je spojených s materskými školami. Okrem týchto sa otvorí ďalších 20 plne organizovaných materských škôl. Pribudli aj dve nové triedy na Materskej škole Limbová a dve triedy Evanjelickej materskej školy v priestoroch Základnej školy Lichardova.

Primátor mesta Žilina Igor Choma želá úspešný nový školský rok všetkým školákom, učiteľom, zamestnancom škôl, ale aj rodičom žiakov. „Chcem zaželať školákom, aby tento školský rok bol lepší ako ten predošlý, tým najmenším – prvákom, predovšetkým veľa radosti z učenia a dobrých známok. Učiteľom a pracovníkom škôl prajem pevné zdravie, dostatok trpezlivosti, veľa tvorivých síl a vďaky od svojich žiakov,“ povedal primátor v úvode nového školského roka.

V školskom roku 2015/2016 bude v období školského vyučovania spolu 191 vyučovacích dní, 43 sobôt a nedieľ, 24 dní prázdnin (z ktorých 6 dní pripadne na sviatky).

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

, Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení matičiarov padlých v boji proti nacizmu v druhej svetovej vojne

Matica slovenská ocení osobnosti slovenského kultúrneho života in memoriam, ktoré sa v druhej svetovej vojne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *