streda - 8. mája, 2024
, Nemocnice v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja sa začínajú pripravovať na vakcináciu
Foto: ŽSK

Nemocnice v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja sa začínajú pripravovať na vakcináciu

V nemocniciach v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja sa v pondelok (4. januára) začínajú rýchle prípravy na vakcináciu proti ochoreniu COVID-19.

Najskôr začnú prípravy v Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši, ktorá sa zaradila medzi 25 vakcinačných centier na Slovensku. Možnosť vakcinácie budú mať prioritne zamestnanci nemocnice a následne ďalší poskytovatelia zdravotnej starostlivosti podľa metodiky stanovenej Ministerstvom zdravotníctva SR. ,,Dúfame, že práve správny a zodpovedný prístup zdravotníkov k bezpečnej vakcinácii zabezpečí nižší počet infikovaného zdravotníckeho, ale aj nezdravotníckeho personálu a tým zaistíme bezpečnejšiu prácu v našich nemocniciach a zároveň sa tak neohrozí poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Veríme, že budeme správnym príkladom aj pre širokú verejnosť,“ vysvetlila riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Silvia Pekarčíková.

V priebehu týždňa sa spustí vakcinácia aj v ostatných krajských nemocniciach- Kysuckej nemocnici s poliklinikou v Čadci, Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou v Dolnom Kubíne a Hornooravskej nemocnici s poliklinikou v Trstenej.

Zdroj: ŽSK

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …