sobota - 4. mája, 2024
, Mesto Martin bude oceňovať významné osobnosti mesta

Mesto Martin bude oceňovať významné osobnosti mesta

Mesto Martin vyzýva občanov na predkladanie návrhov na udelenie verejných uznaní a ocenení mesta Martin. Návrhy na udelenie uznaní je potrebné doručiť na Mestský úrad v Martine do 15. júla a návrhy na ocenenie najlepších športovcov do konca kalendárneho roka.

Verejné uznania môžu byť udelené v štyroch kategóriách a to Čestné občianstvo mesta Martin, Cena mesta Martin, Cena primátora mesta Martin a Cena dobrovoľníka mesta Martin. Mesto taktiež môže udeliť ocenenia najlepším športovcom podľa kategórií športovec roka, športový kolektív roka, športový talent roka a čestné uznanie za celoživotný prínos.

Návrh môže podať primátor, poslanci mestského zastupiteľstva, predstavitelia kultúrnych, vedeckých, hospodárskych a športových inštitúcií, ktoré pôsobia na území mesta, ale aj obyvatelia mesta. Po tom, čo návrhy prerokuje príslušná odborná komisia a odporučí mestská rada, návrhy schvaľuje mestské zastupiteľstvo.

Vybrané osobnosti si prevezmú ocenenia počas slávnostného aktu z rúk primátora mesta Martin. Náležitosti, ktoré má návrh spĺňať, upravuje VZN č. 71 o udeľovaní verejných uznaní a ocenení mesta Martin dostupné na webovej stránke mesta.

Autor: Michaela Černeková/referentka pre elektronické a printové média
Foto: Mesto Martin

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *