utorok - 7. mája, 2024
, Tipsport liga: MsHK Žilina prehral v 50. kole s Duklou Trenčín
Ilustračné foto: FB/MsHK Žilina

Tipsport liga: MsHK Žilina prehral v 50. kole s Duklou Trenčín

V 50. kole hokejovej Tipsport ligy (TL) hráči MsHK DOXXbet Žilina prehrali s HK Dukla Trenčín 2:3 pp.

Hostia mali ideálny vstup do zápasu. Na začiatku 3. minúty našiel Beránek cez bránkovisko voľného Podešvu. Ten mal dostatok času a priestoru na to, aby si položil gólmana a puk zasunul do siete. O minútu mohlo byť s bodovými nádejami Trenčína ešte horšie. Osamotený Coma však na Valenta nevyzrel a ten jeho pokus vyrazil nad hornú žŕdku. Postupom času sa domáci začali presadzovať. V 14. minúte mal vyrovnanie na hokejke kapitán Radivojevič, no neuspel. Následne po chybe vlkov prišla tvrdá bomba v podaní Bartoviča, ktorá sa však iba odrazila od zadného mantinelu. Úvod druhej tretiny sa niesol v znamení vyrovnaného hokeja. Na ľade dominovali obe obrany. Až v 29. minúte prebudilo tribúny zakončenie Bartoviča, ktorému predchádzala pekná akcia Trenčína, no Fučík puk prikryl do lapačky. V presilovej hre našiel Surovka nakorčuľovaného Beránka, ktorý strelou z prvej nedal Valentovi šancu. V závere druhej časti hry sa Trenčínu podarilo zdramatizovať stav stretnutia. Nahodený puk od Bokroša tečoval pred bránkoviskom Sojčík a znížil na 1:2.

Žilinčania dlho držali súpera na dištanc. Až v 47. minúte rozkrútil prvý útok Dukly pred Fučíkom „kolotoč“, no k vyrovnávajúcemu gólu tlak neviedol. Silnejúci tlak domáceho celku v 50. minúte mohol gólom korunovať nakorčuľovaný Rýgl. Proti bola žŕdka. V 54. minúte mohol hosťom naopak výrazne pomôcť Dubeň. Osamotený pred bránkoviskom trafil iba konštrukciu bránky. Záverečný tlak vojakov bol korunovaný vyrovnávajúcim gólom. Pri hre bez brankára a v presilovej hre ho prudkou strelou pod hornú žŕdku zabezpečil kapitán Radivojevič.

V dramatickom predĺžení rozhodol o víťazstve Trenčína strelou švihom Bartovič 39 sekúnd pred koncom. „Hráčom ďakujem za vynikajúci výkon a súperovi gratulujem k víťazstvu,“ prezradil tréner Žiliny, Stanislav Škorvánek.

Zdroj: TASR

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Hybaj hrabať, Hybaj (opäť) hrabať

Hybaj (opäť) hrabať

Už deviaty rok vytvára Slovenské národné múzeum v Martine spolu s OZ Premena v Turci …