nedeľa - 28. apríla, 2024
, Tipsport liga: Žilina podľahla v 52. kole Nitre
Ilustračné foto

Tipsport liga: Žilina podľahla v 52. kole Nitre

V 52. kole hokejovej Tipsport ligy (TL) hráči MsHK DOXXbet Žilina prehrali s Nitrou 1:3.

Súboj Nitranov so Žilinčanmi priniesol svižnú úvodnú desaťminútovku. Hostia prekvapili svojou aktivitou, ale dobré šance Jenčíka a najmä Hvilu sa gólom neskončili. Hosťujúci brankár Fučík mal šťastie po strele Pupáka, ktorý od modrej trafil konštrukciu bránky a z dobrej pozície minul aj Slovák. Do vedenia išli hostia, ktorí využili prvú početnú výhodu zápasu. Po Hvilovej strele od modrej čiary sa pred bránkou dobre zorientoval Rudolf Huna a poslal puk za chrbát Hanuljaka – 0:1.

Druhá časť zápasu bola bohatšia na vylúčenia, ale paradoxne chudobnejšia na gólové šance. Zaujal iba únik Slováka s Blackwaterom, keď prvý z nich prihrával, ale jeho kolega z útoku zoči-voči Fučíkovi svoju šancu nevyužil. Nitrania po ubránení sa niekoľkým oslabeniam nakoniec vyrovnali v 38. minúte. Mladík Buček si dlhšie podržal puk na hokejke, vytvoril si streleckú pozíciu a umiestnenou strelou zaznamenal úvodný gól domácich – 1:1. Nitranom tento moment pomohol a využitou presilovkou vstúpili do tretej tretiny, keď sa ujala Majdanova strela z vrcholu pravého kruhu – 2:1. Od druhého gólu boli Nitrania lepší a len vynikajúci Fučík držal hostí viacerými dobrými zákrokmi v hre. Zuby si na ňom vylámali Majdan, Buček, či McCormack. Žilinčania mali možnosť vyrovnať až v závere, ale neporadili si ani pri hre šiestich proti štyrom. Za tejto situácie na ľade sa nakoniec gólom do prázdnej bránky presadil Bortňák, čím uzavrel skóre zápasu na 3:1.

Podľa trénera Žiliny, Stanislava Škorvánka to bol pre nich veľmi ťažký zápas. „Kvalita súpera je enormná. Podporení výborným výkonom brankára Fučíka sme sa v zápase držali. Aj keď prevaha Nitry bola zrejmá, snažili sme sa hroziť z brejkových situácií. Myslím si, že sa nám to aj darilo. Chýbal nám však pokoj v šanciach, ktoré sme si vytvorili. Nitra sa postupne trikrát presadila a jej výhra je asi zaslúžená,“ prezradil Škorvánek.

Zdroj: TASR

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …