nedeľa - 5. mája, 2024
, Originálna možnosť zárobku! Stačí krokodílovi odstrániť z krku neželaný náhrdelník
odditycentral

Originálna možnosť zárobku! Stačí krokodílovi odstrániť z krku neželaný náhrdelník

Indonézske úrady ponúkajú finančnú odmenu pre odvážlivca, ktorý dokáže 4-metrovému krokodílovi odstrániť z krku motocyklovú pneumatiku. Podľa svedkov nosí chudák krokodíl tento neželaný náhrdelník minimálne od roku 2016.

Plaz stále rastie na veľkosti, a tak hrozí, že ho pneumatika časom uškrtí. A prečo sa o jeho záchranu nepokúsili už skôr? Snaha bola, ale očividne nestačila. V roku 2018 sa istý ochranár zvierat odstrániť pneumatiku z krku zvieraťa, pričom v tom istom roku sa miestni aktivisti pokúsili prilákať krokodíla potravou a pomôcť mu…oba pokusy však zlyhali.

Predstavitelia danej samosprávy tak vyzývajú obyvateľov, aby za bližšie nešpecifikovanú peňažnú odmenu urobili ďalší pokus. Samozrejme s dôrazom na to, aby sa za krokodílom nehnali dobrodružní amatéri, bez skúseností s voľne žijúcimi živočíchmi, ktorí chcú len pomachrovať a potom by sa po okolí povaľovali aj ich pozostatky.

Dôležité je aj priblížiť sa ku krokodílovi opatrne a nenarušiť jeho biotop. Podľa tlačovej agentúry Antara totiž môže ísť o ohrozený druh tzv. siamského krkodíla z juhovýchodnej Ázie, ktorý sa vo voľnej prírode vyskytuje v počte asi 1000 jedincov.

Možno sa pýtate, prečo jednoducho ochranári neodchytia krokodíla pomocou uspávacej pištole a pneumatiku z jeho krku neodstránia. Hrozí tu však vraj riziko, že kým sedatíva zaberú, zviera môže odplávať a utopiť sa. Takže hľadajú hrdinu, ktorý krokodíla bezpečne imobolizuje,  upokojí a nešťastnému zvieraťu pomôže.

Zdroj: odditycentral.com

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …