štvrtok - 2. mája, 2024
travertín, Materiál, ktorý si vy a vaše okolie zamilujete
foto: CactusPilot/Shutterstock.com

Materiál, ktorý si vy a vaše okolie zamilujete

Zariadenie nášho domu alebo bytu je závislé od množstva faktorov, doplnkov a použitých stavebných materiálov. Z logických dôvodov všetkému ale dominuje príroda, pretože práve spojenie s ňou sa ukazuje výhodné nielen pre zdravie tela, ale aj mysle. Aby ste teda boli v pohode, máme pre vás dokonalý prírodný materiál, ktorý si zamilujete vy aj vaše okolie.

Travertín má vynikajúce vlastnosti, ktoré môžete využiť nielen v interiéri, ale aj na svojej záhrade alebo pri výbere vhodného bazénového lemu.

Výhody travertínu

Travertín je kameň, ktorý sa historicky používa v architektúre už veľmi dlho. Vyhľadávaný a obľúbený je pre svoju dokonalú imúnnosť voči teplotným výkyvom a plesniam. Vďaka svojej pórovitej štruktúre dobre absorbuje zvuk a udržuje teplo.

Vynikajúce fyzikálne a chemické vlastnosti a nízka hmotnosť umožňujú použitie travertínu v akýchkoľvek klimatických podmienkach. V priestoroch, v ktorých dominuje krásny travertín, vládne atmosféra pohodlia a tepla, podobná tej v domoch s dreveným obkladom.

Krása, ktorá vydrží

Travertín je vďaka svojej špecifickej povrchovej úprave a štruktúre aj mimoriadne estetický obklad, o ktorý sa nemusíte tak intenzívne starať. Ak ho ale použijete v exteriéri, profesionálne čistenie dlažby z času na čas neuškodí.

Skvelý dokončovací materiál

Travertínový kameň je pomerne mäkký materiál, ktorý sa ľahko hodí na rôzne druhy spracovania. Vďaka týmto vlastnostiam minerálu sa z neho vyrábajú výrobky s vysokou geometrickou presnosťou – napríklad dlaždice, ktoré je možné pokladať prakticky bez švov.

Tento kameň má dobrú odolnosť voči nízkym teplotám. Preto ho možno bezpečne použiť v našich klimatických podmienkach aj na dokončenie fasád budov.

V interiérovom dizajne oceníte rozmanitosť farieb a bohatosť textúry travertínu, ktoré umožňujú zvoliť si správny typ materiálu pre stelesnenie akýchkoľvek štylistických rozhodnutí. Tak sa o tom presvedčte.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …