nedeľa - 28. apríla, 2024
, Most pre peších na Obchodnej ulici v Žiline čaká rekonštrukcia
Foto: Ilustračné

Most pre peších na Obchodnej ulici v Žiline čaká rekonštrukcia

Žilinská samospráva pokračuje v systematických opravách mostných objektov. Zásadnej rekonštrukcie sa v budúcom roku dočká most pre peších na Obchodnej ulici na sídlisku Vlčince, ktorý vykazuje viaceré poškodenia. Mesto aktuálne hľadá dodávateľa na realizáciu demontáže. Premostenie široké približne 4,6 m nachádzajúce sa vo výške takmer 5 m by malo byť podľa predpokladu samosprávy demontované do polovice októbra tohto roku. Komplexná rekonštrukcia celého mostného objektu za približne 360-tisíc eur začne v budúcom roku.

Pre zlý technický stav je potrebné most už v tomto roku úplne uzavrieť a demontovať. Kým sa nezrekonštruuje, bude pre peších uzatvorený v celom rozsahu. Na práce bude upozorňovať aj dočasné dopravné značenie. Vodičov i chodcov žiada samospráva o zvýšenú opatrnosť a rešpektovanie dočasných dopravných značení.

V júni v Žiline začala obnova mosta na Ulici Matice slovenskej, ktorý spája obyvateľov Vlčiniec II a III. Celková hodnota rekonštrukcie je viac ako 92-tisíc eur a práce by mali byť ukončené do jedného roka. Práce sú zamerané na renováciu povrchov a na realizáciu zosilňujúcej nadbetonávky či nahradenie poškodených vrstiev. Odbornou diagnostikou prešiel aj peší most ponad Centrálnu ulicu a most na Ulici sv. Cyrila a Metoda. V súčasnosti mesto podľa rozpočtových možností pripravuje technické riešenie uvedených mostov a získanie povolení na ich rekonštrukciu.

Na konci júna mesto ukončilo revitalizáciu železničného podchodu na ulici P. O. Hviezdoslava. Komplexná rekonštrukcia podchod, ktorý je vlastne mostným objektom s dĺžkou 17,9 m, ešte len čaká. Cieľom aktuálnych stavebných prác za 77-tisíc eur bolo odvodnenie priestoru a celkové vizuálne úpravy.

Zdroj: Mesto Žilina

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …