streda - 8. mája, 2024
Martin, Mestské zastupiteľstvo dalo projektu Národného plaveckého centra v Martine zelenú

Mestské zastupiteľstvo dalo projektu Národného plaveckého centra v Martine zelenú

Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci odsúhlasili zámer realizácie Národného centra plaveckých športov Pavla Šteinera v mieste existujúceho martinského kúpaliska. Realizácia projektu celonárodného významu, ktorý podporuje Slovenská plavecká federácia, sa tak posunula o krok bližšie k úspešnej realizácii.

Primátor mesta Martin Ján Danko už v decembri podpísal v mene mesta Martin Memorandum o spolupráci so Slovenskou plaveckou federáciou, v rámci ktorého bol verejnosti predstavený projekt Národného centra plaveckých športov Pavla Šteinera. „Som nesmierne rád, že máme možnosť využiť európske finančné prostriedky práve na projekt celoslovenského významu. Áno, ide o odvážnu investíciu, ale som si istý, že práve zariadenia najvyššej kvality do Martina pritiahnu nových návštevníkov a obyvateľov. Ak sa chceme posunúť dopredu, musíme hľadať možnosti ako, a nie sa zbytočne strácať vo vzájomných doťahovaniach a napriekoch. Každý odvážny projekt bol kedysi nemysliteľný: aj najlepšia lekárska fakulta v Martine, aj zahraniční študenti, aj BIOMED a mohol by som pokračovať ďalej,“povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

Plavecké centrum by malo byť vybudované na mestských pozemkoch v rozlohe 33 712 m2 a malo by sa skladať z dvoch 25m bazénov s desiatimi a štyrmi dráhami, bazénu na baby plávanie a pohybové aktivity a jedného vonkajšieho bazénu určeného na celoročné využitie. Okrem bazénov by sa mal v centre nachádzať aj priestor pre fitness, welness, konferenčná sála, športový obchod, reštaurácia a hotel. Samozrejmosťou bude aj možnosť využívať vonkajšie bazény ako letné kúpalisko. Celkový rozpočet stavby by mal byť približne 20 miliónov eur a na jej financovaní by sa mali podieľať rovnakou čiastkou mesto a Slovenská plavecká federácia prostredníctvom Fondu na podporu športu. Mestské financovanie by malo byť zabezpečené z iných zdrojov ako je rozpočet mesta.

Zdroj: TS, Mesto Martin

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …