Všetci o tom vieme, napriek tomu to málokto zavedie do praxe. Ako dbáte o svoje zdravie z pohľadu stravovania? Aj túto tému sme otvorili v relácii Nezáväzne s Evou Lacovou, kde sme privítali lektorku zdravej výživy Janicu Lacovú.
Janica vyštudovala marketing, gastronómii sa začala venovať okolo tridsiatky, keď u nej nastali zdravotné problémy následkom pracovného stresu a nepravidelného stravovania sa v kombinácii s fast foodom. Skúsenosti z marketingu skĺbila s potrebou a záujmom o zdravý životný štýl, čítala množstvo literatúry, absolvovala rôzne školenia i konzultácie a už dlhodobo sa aktívne venuje tejto problematike. Je ambasádorkou nadácie Jamieho Olivera a zakladateľkou školy varenia Jem Iné.
V rámci svojich projektov sa zaoberá aj stravovaním detí v materských školách… Čo si myslí o školských jedálňach? V súčasnosti rezonuje v spoločnosti aj téma menšej kvality potravín na Slovensku v porovnaní so západnými krajinami. Čo odporúča spotrebiteľom? V čom robíme chybu pri výbere potravín? Je diéta len o striktnom dodržiavaní a odriekaní? Janica, ktorá je „paradoxne“ známa aj ako milovníčka slaniny, porozprávala o svojej práci, stravovacích návykoch a vyjadrila sa aj k často skloňovaným témam o jednotlivých surovinách ako biela múka, cukor, droždie a pod. Celý rozhovor nájdete tu: