streda - 8. mája, 2024
, Mestský úrad v Martine: Prvý úrad, ktorý si môžete pozrieť aj virtuálne

Mestský úrad v Martine: Prvý úrad, ktorý si môžete pozrieť aj virtuálne

Mesto Martin sa rozhodlo poskytnúť nielen svojim občanom, ale aj návštevníkom mesta, virtuálnu prehliadku Mestského úradu v Martine. Stal sa tak prvým mestským úradom na Slovensku, ktorý si môže pozrieť ktokoľvek bez toho, aby ho musel aj fyzicky navštíviť. Prostredníctvom webovej stránky mesta, sociálnych sietí alebo v rámci Google máp si môže v pohodlí domova pozrieť priestory, v ktorých rokuje mestské zastupiteľstvo, či kanceláriu primátora mesta.

Virtuálna prehliadka objektov funguje vo svete bežne, väčšinou v komerčnej sfére, avšak takto sprístupnené sú aj niektoré galérie či divadlá. Mesto Martin sa však stalo prvým mestským úradom na Slovensku, do ktorého môžete nahliadnuť aj virtuálne.

V súčasnosti si môžete pozireť prvé tri podlažia. Vďaka snímkam uvidíte Klientské centrum, zasadačky, v ktorých prebiehajú zasadnutia mestského zastupiteľstva a jednotlivých komisií, kanceláriu primátora či sekretariát. Jediné, čo musíte pre to urobiť, je zvoliť položku „Virtuálna prehliadka“ na webovej stránke, na sociálnej sieti alebo v navigačnom systéme Google mapy a môžete sa v zobrazených priestoroch voľne pohybovať a otáčať.

Druhý zástupca primátora mesta Martin Imrich Žigo nám prezradil, prečo sa mesto rozhodlo poskytnúť občanom virtuálnu prehliadku Mestského úradu v Martine a či bude túto prehliadku rozširovať o ďalšie priestory.

Verejné obstarávanie na vytvorenie virtuálnej prehliadky Mestského úradu v Martine sa konalo na jeseň roku 2015. Vyhrala ho firma Panogo s. r. o., ktorá následne projekt spracovala cez prezentácie fotiek. Virtuálna prehliadka s objemom troch podlaží stála mesto okolo 950 eur.

Služba je dostupná na všetkých zariadeniach. Mestský úrad si tak môžete pozrieť virtuálne prostredníctvom počítača, mobilu aj tabletu.

Foto: Radio Rebeca, Facebook.com/Martin – oficiálna stránka mesta

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *