nedeľa - 5. mája, 2024
, V Múzeu slovenskej dediny cez víkend dominovala téma lásky

V Múzeu slovenskej dediny cez víkend dominovala téma lásky

V nedeľu, 24. apríla, sa v Múzeu slovenskej dediny v Martine konalo  podujatie s názvom Láska na dedine. Prostredníctvom vystúpení folklórnej skupiny Lubená z Poluvsia či ľúbostnej poradne mohli návštevníci vidieť zvyky našich predkov s láskou spojené.

Folklórna skupina Lubená z Poluvsia priblížila návštevníkom svadobné zvyky v programe na „Poluskom veselí“. Následne boli postavené členmi folklórnej skupiny v areáli múzea krásne zelené máje. Počas podujatia sa návštevníci mohli naučiť základné kroky svadobných tancov v tanečnom dvore pod vedením Folklórneho súboru Lysec z Belej-Dulíc. Mágii lásky ste sa mohli priučiť v ľúbostnej poradni „Nečarovaný ženích jak nemastený hrach“. Pre šikovné ruky bola pripravená tvorivá dielňa nielen pre deti.

Návštevníci si mohli posedieť pri občerstvení v krčme z Oravskej Polhory, vidieť ukážky ľudovo-umeleckej a remeselnej výroby i zakúpiť si tradičné výrobky. Múzeum slovenskej dediny v Martine ponúklo všetkým záujemcom možnosť svadobného fotografovania s vlastným fotografom v areáli zadarmo.

Audio: Oľga Rohaľová
Foto: snm.sk

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *