streda - 8. mája, 2024
, V Martine sa rozhorel olympijský oheň

V Martine sa rozhorel olympijský oheň

Slovenský olympijský výbor organizuje pri príležitosti Olympijských hier 2016 v brazílskom Rio de Janeiro štafetu okolo Slovenska – posolstvo slovenskej mládeže k hrám. Štafeta Rio 2016 odštartovala v stredu, 27. apríla, presne 100 dní pred slávnostným otvorením olympijských hier, pri Národnom pamätníku olympionikov priamo na Národnom cintoríne v Martine.

Patronát nad celým podujatím prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ambasádormi projektu boli plavkyňa Martina Moravcová a vodný slalomár Michal Martikán. Hlavnými organizátormi Štafety Rio 2016 je 21 regionálnych olympijských klubov Slovenskej republiky. Olympijsky oheň bude putovať v regiónoch počas realizácie miestnych podujatí na školách a športoviskách. V každom regióne sa vyžaduje výber regionálneho ambasádora štafety. Všetky podujatia v rámci Štafety Rio 2016 musia v regiónoch spĺňať nasledovné požiadavky: dodržanie olympijského protokolu (predpísané použitie olympijských symbolov – hymny, vlajky aj ohňa), uskutočnenie zberu pohľadníc s odkazmi detí pre športovcov – olympionikov aj výstavu výtvarných prác a výber 3 prác do celoslovenskej olympijskej mozaiky (odkaz Slovenska Riu) aj športových súťaží.

Olympijský oheň bude putovať rôznymi regiónmi Slovenska a skončí 23. júna v Bratislave.

Foto: Milan Nemček

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *