streda - 8. mája, 2024
, Turčianske hry mládeže 2016 v novom šate!

Turčianske hry mládeže 2016 v novom šate!

Celý budúci týždeň, od 23. mája, budú medzi sebou v rôznych disciplínach súťažiť žiaci z celého Martina i Turčianskych Teplíc. Odštartuje už 56. ročník Turčianskych hier mládeže.

Tento rok netradične s novým logom a novými disciplínami. Zároveň budú naše tradičné „Turčianky“ sprievodným podujatím v rámci národnej štafety Rio 2016 k augustovým olympijským hrám, ktoré sa budú konať v Rio de Janeiro. Bude tu priestor napísať odkaz, pozdrav či prianie našim olympijským športovcom.

V pondelok budú na jednotlivých základných školách zápoliť nadšenci basketbalu. Utorok patrí slávnostnému otvoreniu a atletike v areáli na Severe. Okrem štandardných disciplín, s akými sa žiaci stretávali za posledné roky, ako je beh na rôzne vzdialenosti, skok do výšky, diaľky či hod guľou, tento rok pribudne chôdza na 1 kilometer. Chôdza bola súčasťou Turčianskych hier mládeže od začiatku 70-tych rokov a je to najúspešnejšia slovenská atletická disciplína.

V strede týždňa budú žiaci bojovať o najlepšie volejbalové družstvo a vo štvrtok si zmerajú sily futbalové tímy a družstvá v minihádzanej. V posledný deň prídu na rad plavecké disciplíny a zápasy vo florbale. Florbal sa stal súčasťou Turčianskych hier mládeže iba vlani. Obľuba tohto kolektívneho športu medzi deťmi rastie, a tak bude tento rok športujúcich tímov viac.

Autor: Michaela Černeková
Foto: pixabay.com

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *