nedeľa - 5. mája, 2024
, Biela pastelka sa pokúsi o rekord

Biela pastelka sa pokúsi o rekord

V piatok 23. septembra 2016 sa uskutoční na Divadelnom námestí v Martine pokus o rekord v chôdzi s bielou palicou. Do pokusu o rekord sa môže zapojiť každý bez rozdielu veku, pohlavia, orientácie, zdravotného stavu a vierovyznania v čase od 10:00 hod. do 17:00 hod.

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska vyhlasuje pokus o rekord, ktorý sa uskutoční v trinástich mestách v rámci Slovenskej republiky. Zúčastniť sa ho môže každý, kto by chcel tento pokus podporiť. Budete mať na to príležitosť v piatok 23. septembra 2016 od 10:00 hod. do 17:00 hod. na Divadelnom námestí v Martine. Trať, na ktorej sa bude uskutočňovať pokus o rekord v chôdzi s bielou palicou, bude rozdelená na dva úseky v dĺžke 7,5 metra a bude lemovaná po ľavej ruke „obrubníkmi“.

Každý účastník pred vstupom na trať dostane od organizátorov simulačné okuliare alebo klapky a bielu palicu. Každý kto sa zúčastní dostane aj základne inštrukcie od organizátorov k technike chôdze s bielou palicou a priestorovej orientácii. Výnimku bude mať len účastník s ťažkým zrakovým postihnutím, ktorý absolvuje trať bez použitia simulačných okuliarov a klapiek a bude môcť použiť vlastnú bielu palicu.

Zapojenie sa do chôdze s bielou palicou sa bude uskutočňovať štafetovou formou, to znamená, že účastníci budú na trať vstupovať jednotlivo, od štartovej čiary sa vydajú na trať, kde po absolvovaní prvého úseku o dĺžke 7,5 metra sa obtočia po ľavej ruke oblúkom lemovaným „obrubníkom“ a absolvujú rovnakú vzdialenosť smerom späť. Na štarte bude čakať ďalší účastník, ktorý si preberie bielu palicu a absolvuje rovnakú trať. Takto sa budú striedať účastníci počas doby trvania pokusu o rekord.

Počet účastníkov a teda aj prejdené metre bude na každom stanovišti sledovať a zapisovať komisár pokusu o rekord, ktorým bude v našom meste majsterka sveta v naturálnej kulturistike Katarína Tomášová. A či sa rekord podaril sa dozvieme v piatok 23. septembra 2016 o 18:00 hod v Nitre za účasti ambasádora verejnej zbierky.

, Biela pastelka sa pokúsi o rekord

Zdroj: martin.sk

Foto: societyfortheblind.org

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *