nedeľa - 28. apríla, 2024
Strečnom, AKTUALIZOVANÉ: Pripravte sa na uzávierky cesty pod Strečnom už začiatkom novembra!

AKTUALIZOVANÉ: Pripravte sa na uzávierky cesty pod Strečnom už začiatkom novembra!

Hlavný ťah medzi Martinom a Žilinou bude od novembra až do decembra cez víkendy úplne uzavretý z dôvodu sanácie skalného brala v Strečne. Polícia bude dopravu odkláňať vybranými obchádzkami.

Podľa prednostu Okresného úradu Žilina, Michala Lavríka, by mala prvá uzávierka začať už 5. novembra a trvať približne 7 víkendov do 18. decembra 2016. Sanácia brala by však nemala nijako ovplyvniť premávku počas pracovných dní. Počas víkendov bude polícia odkláňať dopravu od 8:00 hod. v sobotu ráno do 16:00 hod. v nedeľu popoludní.

Osobná doprava bude odklonená cez Terchovú. Táto trasa je však nevyhovujúca pre kamiónovú dopravu. Aby sa Strečnu i Terchovej vyhla, budú ju musieť odkláňať už v Trnave, Trenčíne a Banskej Bystrici. Obchádzky budú označené dopravnými značkami.

Firma, ktorá zvíťazila v procese verejného obstarávania a zaháji sanáciu skalného brala je ARCADIS CZ, a.s. a prácu vykoná za necelých 870 000 eur. Do konca roka sa počíta so zavŕšením prvej z troch etáp. V rámci nej sa má napríklad odstrániť zo skalných stien nežiaduca vegetácia a kamene. Treba však počítať s možnosťou, že nepriaznivé počasie môže prácu skomplikovať a posunúť tak i dátum celkového ukončenia prác, ktorý je predbežne naplánovaný na 31. mája 2017.


Foto: google

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *