nedeľa - 28. apríla, 2024
, Spadnutá lavína skomplikovala železničnú aj cestnú premávku pri Kraľovanoch

Spadnutá lavína skomplikovala železničnú aj cestnú premávku pri Kraľovanoch

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) upozorňujú cestujúcich, že z dôvodu spadnutej lavíny na železničnú trať je od rána od 06:22 úplne zastavená železničná doprava v úseku Párnica – Kraľovany. Keďže lavína spadla aj na cestu, nie je možné zabezpečiť ani náhradnú autobusovú dopravu.

Železnice Slovenskej republiky nasadili na odstránenie masy snehu v asi 100 metrovom úseku rušeň s pluhom. ŽSR predpokladajú, že by doprava mohla byť obnovená ešte dopoludnia, závisí to však od počasia. To je na severe Slovenska stále nepriaznivé, sneží a fúka silný vietor.

Krajské riaditeľstvo policajného zboru (KRPZ) upozorňuje vodičov, že cesta 1/70 v úseku Kraľovany – Párnica je neprejazdná, v úseku padli dve lavíny na železničnú trať a vozovku. Doprava je v Kraľovanoch odkláňaná na Ružomberok.

Aktualizované: ŽSR dnes dopoludnia o 11:31 sprejazdnili trať zavalenú spadnutou lavínou. Masy snehu sa podarilo odstrániť pomocou rušňa s pluhom a vďaka obetavosti a nasadeniu zamestnancov ŽSR, ktorí pracovali v náročných poveternostných podmienkach. Všetky ostatné trate v správe ŽSR sú zjazdné, na 18 úsekoch v rámci Slovenska bol vyhlásený 1. stupeň zimných opatrení, v úseku Liptovská Teplá – Turany je to 2. stupeň zimných opatrení.

KRPZ upozorňuje, že cesta I/70 Párnica – Kraľovany je opäť neprejazdná, kvôli opätovnému zosuvu snehu na cestu.

 

zdroje: ŽSR, KRPZ Žilina

foto: Miroslav Hamar

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *