nedeľa - 5. mája, 2024
, Stane sa  Ružomberok vyhľadávaným turistickým mestom?

Stane sa Ružomberok vyhľadávaným turistickým mestom?

Mesto Ružomberok odštartovalo jednu z najväčších akcií turizmu. V dňoch 2. – 5. februára sa v meste uskutoční jubilejný 50. zimný zraz turistov a stretnutia Turistických oddielov mládeže. Pre návštevníkov je pripravený kultúrny program a spoznanie prírodných krás okolia.

„Kto si raz nájde cestu k prírode, ten si ju zamiluje na celý život,“ hovorí primátor Ružomberka Igor Čombor. Dodáva, že radnica vyvinula maximálnu snahu a úsilie, aby sa všetci účastníci stretnutia cítili v našom meste a jeho okolí príjemne, a aby si odniesli čo najviac pekných pocitov a zážitkov.

Slávnostné otvorenie zrazu bude vo štvrtok 2. februára o 19:00 na Námestí slobody. Okrem početných turistických trás od štvrtka (2. februára) do nedele (5. februára) bude pripravený aj bohatý sprievodný program. V piatok 3. februára sa na podujatí uskutočnia besedy s Rudolfom Schusterom, Petrom Hámorom a Miroslavom Sanigom. V sobotu 4. februára je pre návštevníkov pripravený kultúrny program s turistickým bálom a k dispozícii bude aj prehliadka mesta, múzeí a galérií.

„Zastúpenie budú mať nielen všetky kúty Slovenska, ale aj Česko, Maďarsko a Poľsko,“ informuje o zložení účastníkov šéf organizačného výboru Ľubomír Kubáň. Podľa jeho slov nebol v regióne Liptova podobný letný či zimný zraz nikdy usporiadaný. „O to väčšou cťou je pre nás všetkých organizácia tohto krásneho podujatia,“ dodáva.

„Očakávame približne 1 200 ubytovaných, ktorých umiestnime do internátov a základných škôl Bystrická a Zarevúca,“ uvádza Darina Hollá, ktorá zastrešuje ubytovanie pre účastníkov zrazu. Do Ružomberka sa však chystajú aj turisti z okolitých blízkych regiónov, takže predpokladný výsledný počet účastníkov bude do dvetisíc.

Martin Hromada z ružomberskej radnice pripomína, že Liptov patrí medzi najvyhľadávanejšie regióny Slovenska. „Ide o podujatie s veľkou tradíciou, z ktorého budú mnohé mediálne výstupy v podobe propagácie mesta na Slovensku aj v zahraničí. Návštevníci do mesta prinesú peniaze a verím, že si od nás odnesú spokojnosť a do nášho regiónu sa budú opakovane vracať,“ uviedol M. Hromada.

zdroj: Michal Praženica, asistent primátora mesta Ružomberok

foto: zdroj

 

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *