pondelok - 6. mája, 2024
, Známe kúsky z dielne nábytkových dizajnérov

Známe kúsky z dielne nábytkových dizajnérov

Naše staré mamy si v minulosti nechali kreatívne nápady práve na toto obdobie. Skutočne je tomu tak. V zime sa posadili na teplé miesto, väčšinou za pec a spokojne si vyrábali to, čo budú potrebovať inokedy. V letných mesiacoch bola robota odlišná a pracovalo sa najviac na poli a okolo domácich zvierat. Ktovie, možno to platí aj pre dnešných dizajnérov. V zime navrhujú a vytvárajú tie najkreatívnejšie výrobky a v lete ich predvádzajú na všetkých možných podujatiach.

Práca s najrozličnejším materiálom

Pri navrhovaní doplnkov do domácnosti to môže byť niekedy zaujímavé. Dizajnéri vedia vytvoriť tak originálne kúsky, ktoré slúžia najskôr filmovému priemyslu a potom ho chce mať každý z nás aj doma, vo svojej obývačke. Dnešný nábytok Black Red White pracuje so základnými farbami, ktoré svojou jednoduchosťou nenarušia žiadny priestor. V minulosti sa  viac zdobil a bol dekoratívnejšieho charakteru. Dnes sa dáva naopak prednosť jednoduchým a čistým líniám.

Navrhovanie nábytku asi nie je jednoduchý biznis a pokiaľ ho chcete dostať aj do konkurenčného prostredia, musíte mať v prvom rade veľkú chuť a odhodlanie pre takýto štart. Bez služieb ako je rýchla preprava tovaru k samotnému zákazníkovi to asi nepôjde. Okrem toho si musíte rozmyslieť s akým materiálom chcete pracovať. Potom vám už len stačí myšlienka, ktorú dotiahnete do konca.

Príklad veľkého úspechu

Určite poznáte aj vy jedno z najslávnejších kresiel. Jeho autorom je dizajnér Aarnio Eero, jeden z najväčších novátorov moderného nábytkového designu. V 60. rokoch experimentoval s plastom a snažil sa tak oživiť klasické farby a organické tvary. Držal sa hesla „Svet je guľatý.“ Pokiaľ si pozriete jeho návrhy, zistíte, že sa táto myšlienka v jeho výtvoroch naozaj odráža. Kreslo Ball Chair z roku 1963 a Bubble Chair sú kultové aj vďaka známemu filmu Men in Black.

Návrhárske diela v oblasti nábytkového dizajnu vedia byť niekedy naozaj zaujímavé. Vo fantázii sa medze nekladú, a tak ako pri moderných dual sim mobiloch si nikdy nemôžete byť istý, kedy sa ich neustály rozvoje zastaví, podobne to  platí aj v tomto priemysle. Jednoducho doba ide stále dopredu, a ktorá novinka sa v nej uchytí je koniec koncov len na nás samotných.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *