štvrtok - 2. mája, 2024
, Top schopnosti a zručnosti pre pracovný proces

Top schopnosti a zručnosti pre pracovný proces

Niektoré spoločnosti majú svoje potreby zadefinované jasne a stručne a bez špecifických požiadaviek sa do ich prostredia ani nedostanete. Lenže ovládať viaceré schopnosti a zručnosti je v mnohých prípadoch len obrovskou výhodou, ako v prospech zamestnávateľa, tak aj zamestnanca.

Tímová práca

Kandidát, ktorý dokáže dobre spolupracovať s ostatnými a ovláda základy efektívnej tímovej práce, bude vždy vo firme vítaný. Dnes je to jedna zo základných podmienok každej ponuky o zamestnanie. Byť komunikatívny, flexibilný kuriér a aktívne reagovať na potrebné situácie, to sa naozaj cení a v každej práci.

Rozhodnosť

Schopnosť vidieť viac než ostatní a presne odhadnúť pravdepodobné výsledky potenciálnych rozhodnutí. Vedieť rozhodovať v konkrétnych prípadoch a zaujať adekvátne stanovisko. Táto schopnosť je tiež vhodná pre viaceré pozície. Vrcholoví manažment, alebo človek, ktorý pracuje na montážnej plošine.

Plánovanie a stanovenie priorít

Inovatívni a kreatívni myslitelia sú vždy prínosom pre veľké globálne podniky, ktoré sa musia rozhodnúť, ako a kedy sa budú využívať konkrétne zdroje na príslušné projekty. Od nikoho sa zrejme v pracovnom procese nepredpokladá, že bude mať odpoveď na každú jednu otázku svojho zamestnávateľa, ale mať základné technické zručnosti je prinajmenšom u mužov samozrejmosťou. Veď meniť auto LED žiarovky na pracovisku nebudete, ale človek nikdy nevie, ktorým smerom ho vietor zaveje a aká skúsenosť sa mu do života zíde.

Kreativita a rozvoj

Aj napredovanie je pre pracovný proces veľkým benefitom. Ten, kto sa chce uplatniť v oblasti IT, umenia a reklamy, by mal počítať s potrebnou dávkou kreatívneho myslenia. Mobilné služby, počítače, internet, marketing, „smart“ riešenia a iné oblasti sa neuspokoja s človekom, ktorý bude denne robiť jednu a tú istú vec.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *