nedeľa - 5. mája, 2024
, Najznámejšia fialová rastlina, ktorá vás dostane do pohody

Najznámejšia fialová rastlina, ktorá vás dostane do pohody

Vedeli ste o tom, že názov levanduľa pochádza z latinského slova lavare, čo v preklade znamená umývať. Najstaršie, známe použitie tohto kvetu siaha až do starovekého Egypta, kde hral dôležitú úlohu pri mumifikácii olej z tejto rastliny.

Zdravotný potenciál levandule

Aj napriek niektorým skeptikom, ktorí sa celkom s jej účinkami nestotožňujú sa stále považuje za kvet a rastlinu, ktorá dokáže prebudiť v človeku niekoľko zmyslov. Najbežnejšie je používaná v aromaterapii, kde sa z nej vyrába levanduľový olej. Použiť sa dá na masáže a navodenie dobrej a pokojnej atmosféry.

Účinná dávka prírodného lieku

Najbežnejšou formou sú levandule anglické, francúzske, holandské a portugalské. Kým najznámejšia farba je fialový kvet, v skutočnosti existuje aj v bielej, modrej a ružovej verzii. Má tendenciu rásť v slnečných skalnatých oblastiach, pretože jej pôvod je horský, konkrétne v oblastiach Stredozemného mora. Ak sa chystáte na najbližšiu last minute dovolenku, môžete si to overiť priamo na vlastné oči. Staroveké kultúry Perzie, Grécka a Ríma verili, že táto zázračná rastlina pomáha očistiť telo a myseľ. Nie len dnes, ale aj v minulosti sa používala na liečbu:

– problémov duševného zdravia

– úzkosti

– nespavosti

– depresie

– straty vlasov

– nevoľnosti a akné

Takže, ak sa snažíte pomocou činiek vytvarovať dokonalé partie vášho tela, môžete si s pomocou tohto zázračného kvetu dopomôcť aj k dobrej duševnej rovnováhe. Symbióza tela aj duše sa bude pokladať vždy za základ existencie každého človeka.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *