sobota - 27. apríla, 2024
, Sú tu nádejní literáti? Mladá slovenská poviedka je tu pre vás!

Sú tu nádejní literáti? Mladá slovenská poviedka je tu pre vás!

Spisovatelia začiatočníci môžu do konca júna zaslať svoje autorské texty a zapojiť sa tak do 15. ročníka celoštátnej literárnej súťaže Mladá slovenská poviedka 2018, ktorá patrí k vrcholným v oblasti literárnej tvorby detí, mládeže a dospelých na Slovensku.

Vyhlasovateľom je Oravské kultúrne stredisko (OKS) v Dolnom Kubíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. „Poslaním Mladej slovenskej poviedky je verejná prezentácia a tvorivá konfrontácia tvorby mladých literárnych talentov. Súťaž je jednokolová, tematicky voľná, neanonymná a zapojiť sa do nej môžu autori s dosiaľ nepublikovanou prácou,“ informovala Mária Janotíková z OKS.

Súťaží sa v troch vekových kategóriách od 11 do 30 rokov. Prihlásené autorské texty hodnotí odborná porota zložená s významných slovenských literátov a vysokoškolských pedagógov. „Slávnostné vyhodnotenie za účasti ocenených autorov a členov odbornej poroty bude v októbri v Dolnom Kubíne,“ priblížila pracovníčka OKS s tým, že pre víťazov sú pripravené finančné ceny a ocenené práce budú uverejnené v zborníku. Viac informácií poskytnú pracovníci OKS, propozície súťaže záujemcovia nájdu na  www.osvetadk.sk.

Zdroj: TASR

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *