štvrtok - 2. mája, 2024
, Plánujete si jarné prázdniny? Kam sa chystajú Slováci a koľko to stojí?
Foto: Shutterstock

Plánujete si jarné prázdniny? Kam sa chystajú Slováci a koľko to stojí?

Nadchádzajúce jarné prázdniny plánuje využiť na rodinnú dovolenku 30 % Slovákov. Aké náklady sú ochotní na ňu vynaložiť a kde ju plánujú stráviť zisťoval prieskum nákupného spoločenstva CashbackWorld. Uskutočnil sa na začiatku februára 2018 a zúčastnilo sa ho 1.583 respondentov starších ako 18 rokov. 

„Z prieskumu vyplynulo, že najobľúbenejšou destináciou na rodinnú dovolenku je počas jarných prázdnin jednoznačne Slovensko. Plánuje tu dovolenkovať až 70 % opýtaných,“ uviedol Ľuboš Kravárik, generálny riaditeľ myWorld Slovakia s.r.o, prevádzkovateľ nákupného spoločenstva CashbackWorld. Slováci si v tomto období idú radi zalyžovať aj do Rakúska (5 %) a Talianska ( 2 %), alebo navštívia blízke Česko (3 %), Poľsko ( 2%), Maďarsko (2 %), či ďalšie európske štáty (5 %). 11 % Slovákov sa v čase prieskumu pre konkrétnu destináciu iba rozhodovalo.

, Plánujete si jarné prázdniny? Kam sa chystajú Slováci a koľko to stojí?
Foto: Shutterstock

Na dovolenku počas jarných prázdnin minú slovenské rodiny najčastejšie do 350 eur, uviedlo to 58 % respondentov. Vyššie výdavky na dovolenku počas jarných prázdnin v sume do 500 eur očakáva 12 % respondentov, 500 až 1000 eur plánuje minúť 9 % opýtaných. Až 15 % opýtaných uviedlo, že jarná dovolenka ich bude stáť od 1000 do 2000 eur a 6 % respondentov minie viac ako 2000 eur.

Prieskum tiež zisťoval koľko rodín z jednotlivých krajov dovolenkuje počas jarných prázdnin inde ako doma. Najmenej rodín cestuje na rodinnú dovolenku z Banskobystrického kraja  (20 %), nasleduje Prešovský (25 %), Trenčiansky(26 %), Žilinský (29 %) a Trnavský kraj (32%). Naopak, najviac rodín si dopraje jarnú dovolenku mimo svojho bydliska v Bratislavskom, Košickom a Nitrianskom kraji (33 %).

Zdroj: Neuropea

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *