Aby sme sa dostali do pohody a optimálnej nálady, používame často niekoľko špeciálnych produktov a výživových doplnkov. Na trhu je takýchto vecí naozaj veľa a niekedy si z nich vybrať to ideálne a správne riešenie je naozaj dosť veľký problém.
Neobjavili sme žiadnu novinku ani zázračný liek, ale množstvo informácií, ktoré vám prezradia, že najúčinnejším liekom môže byť aj jeden z najstarších nápojov, ktorého lahodnú chuť si môžete vychutnať aj vy. Musíte si ale nájsť najlepšieho predajcu, ktorý vám poskytne tú najvyššiu kvalitu tradičného vína bez najmenších problémov. Poďte sa s nami pozrieť, čo všetko tým získate.
S mierou k lepšiemu zdraviu
Ak sa naučíte vo svojom živote využívať správnu mieru vo všetkých smeroch, nie je možné, aby ste si uškodili. Podobne to platí aj pri konzumácií alkoholu a v našom prípade červeného vína. Tento nápoj nie je žiadnou novinkou, no nie všetci musia vedieť, ktorými dobrými vlastnosťami to najkvalitnejšie disponuje. Ak vám bude robiť spoločnosť na oslavách, pri romantických chvíľach, kde sa stal stredobodom pozornosti krásne zdobený snubný prsteň, alebo len tak pri spoločne trávenom čase, možno si na niektoré z našich poznatkov a zistení spomeniete.
V čom je víno užitočné pre ľudské zdravie
Víno z červeného hrozna je dokonca považované za užitočné pre ľudské zdravie, samozrejme , ak sa používa kompetentne a s mierou. Podľa odborníkov, červené suché víno prináša maximálny úžitok, keď je kombinované s jedlom.
Dokonca aj Hippokrates o ňom tvrdil, že je antiseptické, diuretické a upokojujúce. V červenom víne sa našlo ale viac prvkov, ktoré sú pre ľudský život a zdravie prospešné – všetky nevyhnutné aminokyseliny a chemické zlúčeniny pre správne fungovanie metabolizmu, vývoj, rast a ochranu buniek.
V červenom víne je vo veľkom množstve obsiahnutý aj: horčík – dôležitý prvok pre normálne fungovanie srdca, veľa železa na anémiu, chróm, ktorý napomáha syntéze mastných kyselín v tele, zinok- zodpovedný za rovnováhu kyselín a regeneráciu tkanív a Rubídium schopné odstrániť rádioaktívne látky z tela.Ak ste si naplánovali slávnostnú večeru a prezliekli sa do najkrajších šiat, vyberte si k dobrému jedlu aj takéto príjemné osvieženie.
Pohár červeného vína obsahuje : proteíny – 0,11 g, tuky 0 g, voda 127,7 g, alkohol 15,9 g, glukóza, fruktóza 0,3 g v sladkých a takmer neprítomná v suchých odrodách. Mikroelementy: draslík – 190 mg, sodík – 6 mg, vápnik – 12 mg, horčík – 18 mg, železo – 0,69 mg, meď – 0,017 mg a zinok – 0,21 mg.
Prečo je dôležitá kvalita
Užitočné vlastnosti vína sú determinované obsahom biologicky aktívnych látok – flavonoidov, kercetínu, ako aj polyfenolov a tanínov. Polyfenoly nielen zastavujú deštruktívne procesy, ale tiež uvoľňujú voľné radikály z ľudských buniek, omladzujú všetky orgány a tkanivá tela.
„Umyje“ vaše cievy
Červené víno obsahuje látky, ktoré podporujú odstránenie cholesterolu z krvi a pri pravidelnom miernom používaní doslova umyjú vaše krvné cievy. Aj pri poruchách žalúdka sú červené vína s množstvom trieslovín užitočné a telo doslova detoxikujú. Chrípka, bronchitída, zápal pľúc sa „lieči“- horúcim červeným vínom s cukrom. Víno prispieva aj k obnoveniu vitality a úpadku. Zvyšuje chuť do jedla a normalizuje metabolizmus, podporuje uvoľňovanie žlče, žalúdočnú šťavu a udržiavanie normálnej žalúdočnej kyslosti.
Červené víno tiež zvyšuje sekréciu endokrinných žliaz, zlepšuje spánok, pomáha spomaľovať starnutie buniek, zabraňuje nástupu rakoviny, zabraňuje vývoju kazu a ukladaniu zubného kameňa, slúži ako vynikajúci protistresový liek. Miera spotreby je ale veľmi dôležitá, rovnako tak aj jeho kvalita. Nie len z týchto dôvodov by ste si tento lahodný nápoj na občasné spríjemnenie života mali vyberať naozaj poctivo.