nedeľa - 5. mája, 2024
, Žilinský dopravný podnik otvorí svoje brány verejnosti

Žilinský dopravný podnik otvorí svoje brány verejnosti

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) otvorí v sobotu 15. septembra 2018 svoje brány pre všetkých záujemcov. V priestoroch trolejbusového depa na Kvačalovej ulici v Žiline budú môcť návštevníci vidieť okrem nových moderných vozidiel MHD aj historické autobusy a previezť sa nimi cez centrum mesta počas historických jázd.

Dopravný podnik sprístupní návštevníkom všetky druhy vozidiel nového modernizovaného vozidlového parku. Záujemcovia si budú môcť sadnúť na sedadlo vodiča a vžiť sa tak do jeho práce. Zároveň budú prístupné aj priestory pre kontrolu a údržbu trolejbusov. Súčasťou programu bude aj prejazd vozidla s cestujúcimi cez umývaciu linku.

„Počas celého trvania programu budú zamestnanci dopravného podniku pripravení odpovedať na všetky otázky ohľadom prevádzky MHD. Navyše každý, kto bude mať záujem, si bude môcť v sobotu bezplatne vybaviť čipovú kartu, pričom bude potrebné so sebou priniesť fotografiu s rozmermi 3 x 3,5 cm,“ uviedol riaditeľ DPMŽ, Ján Barienčík.

Na deti čaká nafukovací hrad, šmykľavka, mobilné dopravné ihrisko a zábavný program pod dohľadom animátorov. Pripravené budú tiež prezentácie kompenzačných a optických pomôcok pre zrakovo postihnuté osoby, vďaka ktorým priblížia život nevidiacich pracovníci z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Vlastný infostánok so zameraním na dopravno-preventívne aktivity budú mať tiež mestskí policajti. Na Deň otvorených dverí sa návštevníci dostanú bezplatnou kyvadlovou dopravou, autobus ich dovezie priamo do areálu trolejbusového depa podľa cestovného poriadku po trase: Kvačalova, DPMŽ – Polícia – Veľká okružná, AUPARK – Štefánikovo námestie – Železničná stanica – Hurbanova – Polícia – Kvačalova, DPMŽ. Ďalšie informácie a program podujatia je dostupný na webovej stránke https://www.dpmz.sk/n516/.

Zdroj: mesto Žilina

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …