nedeľa - 5. mája, 2024
, Tipsport liga: MsHK Žilina porazil v 35. kole Miškovec
Foto: FB/MsHK Žilina

Tipsport liga: MsHK Žilina porazil v 35. kole Miškovec

V 35. kole hokejovej Tipsport ligy (TL) hráči MsHK Žilina zdolali DVTK Miškovec 5:3.

Poslední Žilinčania si na rozbehnutý Miškovec verili a od úvodných sekúnd boli lepším tímom. Už v 20. sekunde mal na hokejke gól Huna, ale Adorján zachránil. Na konci 8. min však ruský obranca Žiliny Žilin prestrelil Adorjánove betóny a domáci viedli. O tri minúty zvýšil po Hvilovej strele dorážkou kapitán Balej na 2:0, a keď o tri minúty Síkela v poslednej sekunde úvodnej presilovky zápasu poslal odrazený puk do odkrytej brány, zdalo sa, že hostia odídu s debaklom. Milý onedlho navyše nastrelil hornú žŕdku, no v úvode 19. min Kiss z pravej strany strelou od pravej žŕdky pokoril Mikoláša a znížil.

Do druhej tretiny vstúpili lepšie hostia a výsledkom bol druhý gól v žilinskej sieti. Zdalo sa, že Žilina zvýšený tlak hostí neustojí, ale v 31. min vystrelil Bárta po individuálnej akcii spoza hráča súpera a Adorjánovi prepadol puk cez výstroj do siete. Miškovec sa však stále do zakončenia a domáci vďaka Mikolášovým výborným zákrokom udržali dvojgólové vedenie. Zaskvel sa najmä pri tutovke Somogyiho, a keď už bola pred hosťami iba prázdna bránka, zastúpili domáceho gólmana obrancovia vlkov. V záverečnej tretine sa hral stále dobrý a divácky zaujímavý hokej. V 48. min mohol potvrdiť výhru Beránek, ale svoj nájazd na Adorjána nepremenil. Miškovec mal blízko k zníženiu viackrát, ale nedokázal prekonať dobre chytajúceho Mikoláša. Až v 58. min sa hostia dostali k presilovke a Kulmala zdramatizoval gólom zápas. O pol minúty však Huna dokončil Húževkovu akciu a definitívne potvrdil výhru Žiliny. Hosťom už nepomohla ani vyše minútová power play, počas ktorej mohol Hvila upraviť gólom do prázdnej brány na 6:3, ale jeho strela skončila na ľavej žrdi.

Podľa trénera Žiliny, Stanislava Škorvánka st., hráčom vyšla úvodná tretina, v ktorej boli lepší a podarilo sa im streliť aj góly. „Súper potom vyrovnal hru, dostával sa aj do šancí a prečíslení, ale vždy sme vedeli odpovedať gólom. Nakoniec sa nám podarilo doviezť zápas do víťazného konca. Ceníme si body a výhru. Dvíhame hlavu, pozeráme sa dopredu a veríme, že sa dostaneme v tabuľke na priečky, po ktorých túžime,“ povedal Škorvánek.

Zdroj: TASR

Foto: FB/MsHK Žilina

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …