nedeľa - 5. mája, 2024
, Krása nie je všetko: Ako urobiť vaše webové stránky čo najefektívnejšie

Krása nie je všetko: Ako urobiť vaše webové stránky čo najefektívnejšie

V dnešnom modernom podnikaní sa bez dobrej webovej stránky už zrejme ani nezaobídete. Internet má obrovskú silu a dosah, čo sa snažia využiť mnohé spoločnosti vo svoj prospech. Vytvárajú si tie najkrajšie stránky s kreatívnym dizajnom, no po čase zisťujú, že návštevnosť nie je dostatočná na pokrytie všetkých nákladov alebo vytvorenie zisku. Niekde sa stala chyba!

Môže to byť zlý obsah, a niekoľko ďalších vecí, o ktorých sa môžete dozvedieť vďaka interakcii so zákazníkmi cez univerzálne call centrum v Bratislave, alebo si prečítať niekoľko ďalších dôležitých vecí.

Navigácia

Kľúčovým prvkom profesionálnych stránok je intuitívna navigácia. Nikto nechce strácať drahocenný čas, premýšľaním, ako sa pohybovať z jednej strany na druhú. Vašou úlohou je preto urobiť tento proces čo najjednoduchší pre všetkých.

Stránka by dnes mala byť prístupná z akéhokoľvek zariadenia

Nemali by ste diskriminovať návštevníkov podľa typu zariadenia, z ktorého prichádzajú na vašu stránku. Túto možnosť, nimi prechádzať, by mal mať každý, čo pre vás znamená ich optimalizovať aj pre všetky iné a v súčasnosti na trhu dostupné mobilné zariadenia. V kombinácii so správnou optimalizáciou webstránok to bude ďalší krok vpred.

Dobrý vizuálny jazyk

Najnovšie trendy vo webovom dizajne zahŕňajú  plochý dizajn, dlhé rolovanie, pevnú hlavičku a dobre navrhnuté ikony – a to sú len niektoré z najdôležitejších vecí. Bez ohľadu na štýl vášho webu alebo trend, ktorý chcete sledovať, hlavná vec, ktorú musíte urobiť, je používať rovnaký štýl v celej lokalite.

Minimalizmus na jednej strane, tucet dynamických galérií s animáciami na druhej a dôraz na textové informácie a písmo na tretej – tento prístup je nielenže v rozpore s pravidlami webového dizajnu, ale s najväčšou pravdepodobnosťou vás tiež pripravuje o množstvo návštevníkov.

Vizuálna súčasť vášho webu by mala byť úplná a nezabudnuteľná, ako keby ste sa prezentovali s modernými výstavnými stánkami na zaujímavej konferencii alebo výstave. Teda zaujať svojou jednoduchosťou a originálnymi nápadmi.

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …