štvrtok - 2. mája, 2024
, 4 dôvody, prečo sa oplatí plánovať dovolenku v Grécku

4 dôvody, prečo sa oplatí plánovať dovolenku v Grécku

Plánovanie dovolenky nie je jednoduchá záležitosť, ale dobre premyslený akt, zložený z niekoľkých analýz, poznatkov a hodnôt, ktoré vo svojom živote preferujeme. Presne podľa toho sa budeme snažiť vám pomôcť aj s výberom dovolenky v Grécku, ktoré sa oplatí spoznať.

Dovolenkové Grécko je ohromujúca krajina s bohatou históriou a krásnou architektúrou – turisti z celého sveta sa tu hrnú, aby videli na vlastné oči všetku nádheru, ktorá tu panuje po celý rok. A po prečítaní nášho článku budete medzi nich patriť určite aj vy!

  1. Krátky let a cesta

Aj keď to vždy nerozhoduje, pre mnohých je charakter dovolenky závislý aj od toho, akým spôsobom sa do zvolenej turistickej destinácie môžu dostaviť. Výhodou dovolenky v Grécku bude preto pre mnohých hlavne krátky let. Je to zhruba hodinu a pol. Čas potrebný na to, aby ste sa zo Slovenska dostali lietadlom do Grécka.

  1. Dobre tolerované stredomorské podnebie

Hlavná dovolenka v Grécku trvá od začiatku mája do konca septembra, kým na južných ostrovoch  si ju užijete až do novembra. Koncom jari a začiatkom jesene, je teplota vzduchu stále relatívne nízka, +26-28 ° C, ale v polovici leta, teplomery často ukazujú viac ako +35 stupňov. No niekedy môže túto pohodu ovplyvniť chladnejší morský vánok. Pohodlná blúzka vám teda nebude na príťaž.

More sa zohrieva už od polovice júna a zostáva teplé až do neskorej jesene. Ak prídete na otvorenie hlavnej sezóny, teda niekedy začiatkom alebo koncom mája, budete sa možno musieť obmedziť na slnenie a kúpanie v bazéne.

  1. Obrovský výber hotelov zameraných na dovolenku s deťmi

Aj tí najmenší si predsa môžu oddýchnuť a inšpirovať sa. Spomínať na krásne zážitky z dovolenky a detstva je na nezaplatenie. V oblasti všetkých gréckych ostrovov je hotelových komplexov, poskytujúcich služby dovoleniek pre rodiny s deťmi naozaj dosť a môžete sa o tom presvedčiť aj sami. A ak si zoberiete kvalitné ďalekohľady, detailné pozorovanie krásy nebude pre vás žiadnym problémom.

  1. Priateľský prístup miestnych k turistom

Aj keď sa o to snažia vo všetkých obľúbených dovolenkových rezortoch a krajinách, niekedy je jednoducho kultúra národa pre nás dosť špecifická a vyberáme si dovolenku aj podľa toho, ako sa k nám miestni obyvatelia správajú.

Veľmi dobré služby a prístup môžete očakávať v Turecku, no ani Grécko nie je na tom vôbec zle. Ich priateľská povaha vás o tom na dobre naplánovanej dovolenke v Grécku určite presvedčí .

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …