utorok - 7. mája, 2024
, Žiaci zo Základnej školy v Kňažej sa budú učiť v novom altánku

Žiaci zo Základnej školy v Kňažej sa budú učiť v novom altánku

Nový altánok v areáli Základnej školy s materskou školou v dolnokubínskej mestskej časti Kňažia využijú žiaci a pedagógovia na výučbu v prírode. S nápadom prišla riaditeľka školy, ktorá chce zinovatívniť vyučovanie.

Deti budú mať v altánku hodiny biológie, technickej výchovy a pracovného vyučovania. Priestor poslúži aj škôlkarom, ktorí sú zapojení do programu environmentálnej výchovy. „Altánok je súčasťou projektu, v rámci ktorého sme so žiakmi vybudovali záhradu. V nej sa budú učiť pestovať plodiny, kríčky a ovocné stromy. Tiež nám bude slúžiť na vyučovanie v prírode,“ vysvetlila riaditeľka školy Dáša Badáňová s tým, že jednou z priorít školského vzdelávacieho programu v Kňažej je ochrana životného prostredia.
Vybudovanie altánku zabezpečila radnica. „Mestskí poslanci na svojom zasadnutí odsúhlasili na altánok sumu vo výške 5000 eur,“ doplnil vedúci odboru školstva na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Michal Švento.

Zdroj: TASR

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Dotyky a spojenia, Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia predstavuje svojich patrónov a výberový program

Festival Dotyky a spojenia je najväčšia prehliadka najnovšej tvorby profesionálnych zriaďovaných aj nezriaďovaných divadiel, ktoré …