nedeľa - 5. mája, 2024
, Pri nehode autobusu MHD v Žiline sa zranilo 25 ľudí
Foto: FB/Polícia SR-Žilinský kraj

Pri nehode autobusu MHD v Žiline sa zranilo 25 ľudí

Autobus mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Žiline havaroval v pondelok popoludní v mestskej časti Zádubnie po tom, keď 61-ročný vodič zišiel z doposiaľ nezistených príčin mimo cestu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová. Doplnila, že dychová skúška u vodiča autobusu požitie alkoholických nápojov nepotvrdila.

Zranených pri nehode bolo na 25 cestujúcich a medzi nimi bolo 11 detí. Informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR Alena Krčová.
„Ľahké poranenia, najmä odreniny a pomliaždeniny, utrpelo 22 osôb. Dve osoby utrpeli stredne ťažké poranenia, išlo o úrazy hlavy a chrbtice. Jedna osoba sa zranila ťažko. Pacientov po ošetrení záchranári previezli do nemocníc v Žiline, Čadci a v Považskej Bystrici. Spolu zasahovalo až šesť posádok pozemných záchranárov a jedna posádka leteckých záchranárov,“ doplnila Krčová.

Leteckí záchranári zo Žiliny si do svojej starostlivosti prevzali 72-ročného muža, ktorý utrpel poranenie hlavy, hornej a dolnej končatiny. „Po poskytnutí primárneho ošetrenia bol v transportnej sedačke z miesta evakuovaný a v stabilizovanom stave letecky prevezený do Fakultnej nemocnice v Žiline,“ opísala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková.
Podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa v autobuse viezlo 40 cestujúcich.

Zdroj: TASR

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

envirocentrum, Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Mesto Martin otvorilo moderné Envirocentrum

Pri príležitosti Dňa Zeme mesto Martin 22.4.2024 slávnostne otvorilo moderné veľkokapacitné Envirocentrum v SIM-e. Ministerstvo …