nedeľa - 28. apríla, 2024
, Mesto Žilina čoskoro opraví štyri uzavreté ihriská
Vizualizácia ihriska

Mesto Žilina čoskoro opraví štyri uzavreté ihriská

Mesto Žilina začína s opravou štyroch detských ihrísk, ktoré muselo mesto pre zlý technický stav a chýbajúce dopadové plochy uzavrieť. Uzatvorené sú dve ihriská na sídlisku Vlčince – na Nanterskej a Nitrianskej ulici, jedno na Limbovej ulici na Solinkách a ďalšie na Ulici Juraja Hronca na Hájiku.

V marci sa zrealizovala ročná revízna kontrola, ktorou sa zistilo, že ihriská nezodpovedajú platným normám. Našlo sa niekoľko nedostatkov, ktoré by mohli ohroziť zdravie detí. Mesto sa preto rozhodlo ihriská zatvoriť a vypísalo súťaž na dodávateľa rekonštrukčných prác. „Herné prvky neboli osadené podľa aktuálne platných noriem, boli zastaralé, značne poškodené a na ihriskách chýbali dopadové plochy. Snažili sme sa preto nájsť čo najoptimálnejšie riešenie. Chápeme, že rodičom tieto ihriská od začiatku jarných dní chýbajú, no v prvom rade nám išlo o bezpečnosť detí. Verím, že na ihriská sa už onedlho vráti život a opäť z nich bude počuť detský smiech,“ uviedol žilinský primátor Peter Fiabáne. Minulý týždeň podpísalo mesto zmluvu so spoločnosťou, ktorá jednotlivé poškodené a nevyhovujúce prvky opraví a doplní chýbajúce dopadové plochy. Oprava ihrísk by mala trvať do konca júla. Nevyhnutná investícia si vyžiada približne 76 tisíc eur.

Mesto Žilina má v správe 155 detských ihrísk, pričom väčšina z nich je pôvodných a obsahuje kovové prvky. Zvyšok ihrísk má novšie prvky prípadne kombináciu starých a nových prvkov. Do údržby detských ihrísk investuje samospráva ročnepribližne 60 000 eur.

Zdroj: Barbora Zigová, Mesto Žilina

Autor: Stanislava Lucká

Redaktorka spravodajstva. Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte nás na: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

Laska na dedine, Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Stavanie máju, svadobné zvyky, či ľúbostná poradňa. Múzeum slovenskej dediny priblíži tému lásky na slovenskom vidieku

Tradičná dedinská etiketa prikazovala, aby láska bola skromná. Nesmela byť okázalá, ani sa nemala prejavovať …