štvrtok - 2. mája, 2024
, Nevídaný pasažier v taxíku. Aj takto vyzerá záchranná akcia
Ilustračné foto: maxpixel.net

Nevídaný pasažier v taxíku. Aj takto vyzerá záchranná akcia

Nahliadnime  do sveta zvierat…alebo skôr nášho vzťahu k nim. Neraz sú totiž odkázané na našu pomoc. Tak tomu bolo aj v prípade zraneného vtáčaťa, ktoré znenazdajky spadlo z oblohy na chodník.

No malo šťastie, pretože okrem toho, že tento pád prežilo, všimli si ho ľudia, ktorí sa postarali o jeho záchranu. A to skutočne originálnym spôsobom. Mladík menom Tim Rowley z amerického mesta Clinton reagoval pohotovo, keď zavolal do Centra záchrany, a žiadal o radu. Tam mu však odporučili, doniesť vtáča čo najskôr na vyšetrenie. No bol tu jeden problém. Tim s priateľmi sa práve vracali z párty a mali už čo-to popité, netrúfli si tak sadnúť za volant..

A tak si zavtipkovali, či vtáčatku nezavolať rovno taxík… Hmmm „prečo nie“? A tak to pomocou mobilnej aplikácie Uber skúsili. Prvý vodič však pre takýto bizarný dôvod jazdu odmietol a tak oslovil druhú vodičku, ktorej typ pasažiera radšej už neprezradil. žena však po príchode s odvozom súhlasila a vyrazila do centra záchrany. Zamestnanci boli prekvapení, že na sedadle taxislužby našli tohto malého pacienta. Poskytli mu potrebnú liečbu a vtáča menom „Pity Uber“  čoskoro vyletí do voľnej prírody, pričom stihne aj začiatok sezóny vtáčej migrácie..a to všetko vďaka ľuďom, ktorým jeho osud nebol ľahostajný a obetovali energie  a pár drobných na taxi.

, Nevídaný pasažier v taxíku. Aj takto vyzerá záchranná akcia
Wildlife Rehabilitation Center of Northern Utah

Zdroj: sunnyskyz.com

Autor: Rádio Rebeca

Máte zaujímavý tip pre našu redakciu? Kontaktujte našich redaktorov prostredníctvom e-mailu: spravy@rebeca.sk

Môže vás zaujímať

aditíva do nafty, Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Wellness motorového vozidla, na ktorý by ste mali pravidelne myslieť

Každý majiteľ motorového vozidla by mal mať na pamäti, že starostlivosť o motor nie je …